Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Πρόταση Juncker στην ΕΕ για μεταφορά χρημάτων στην Κεντρική Τράπεζα του Ιράν ως αντιστάθμισμα στις κυρώσεις Trump

Reuters: Πρόταση Juncker στην ΕΕ για μεταφορά χρημάτων στην Κεντρική Τράπεζα του Ιράν ως αντιστάθμισμα στις κυρώσεις Trump
H ΕΕ θα επιδιώξει να παρακάμψει το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ και να επιτρέψει στις ευρωπαϊκές εταιρείες να πληρώσουν το Ιράν για τις εξαγωγές πετρελαίου
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει στα κράτη μέλη της ΕΕ να προχωρήσουν σε άμεσες μεταφορές χρημάτων προς την κεντρική τράπεζα του Ιράν, προκειμένου να αποφευχθούν οι επιπτώσεις από τις κυρώσεις των ΗΠΑ.
Αυτό δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ υπογραμμίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό η ΕΕ θα επιδιώξει να παρακάμψει το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ και θα επιτρέψει στις ευρωπαϊκές εταιρείες να πληρώσουν το Ιράν για τις εξαγωγές πετρελαίου και να επαναπατρίσουν ιρανικά κεφάλαια στην Ευρώπη.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου από το Ιράν και εμφανίζεται αποφασισμένη να σώσει το πυρηνικό πρόγραμμα που υπεγράφη το 2015 παρά τη απόφαση του αμερικανού προέδρου να εγκαταλείψει τη συμφωνία.
Η πρόταση ανήκει στον Πρόεδρο της Επιτροπής Jean Claude Juncker ενώ ανώτατος ευρωπαίος αξιωματούχος ο οποίος τόνισε ότι «το επόμενο βήμα είναι να διερευνήσουμε πώς μπορούμε να διευκολύνουμε τις πληρωμές πετρελαίου και να επαναπατρίσουμε τα Ιρανικά κεφάλαια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την κεντρική τράπεζα του Ιράν».
Το υπουργείο Οικονομικών των Η.Π.Α. ανακοίνωσε περισσότερες κυρώσεις προς την κεντρική τράπεζα του Ιράν και κατά του επικεφαλής της τράπεζας Valiollah Seif.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης