Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας: Ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει μια πολιτική με διακριτά αριστερά και προοδευτικά χαρακτηριστικά

Ρήγας: Ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει μια πολιτική με διακριτά αριστερά και προοδευτικά χαρακτηριστικά
Τι ανέφερε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας
«Ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει μια πολιτική με διακριτά αριστερά, ριζοσπαστικά και προοδευτικά χαρακτηριστικά», ανέφερε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Π. Ρήγας, ανοίγοντας τις εργασίες της συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, με  θέμα την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Πρόσθεσε πως «αυτά αποτυπώνονται στις δημόσιες πολιτικές που τα τελευταία τρία χρόνια σχεδιάζει και υλοποιεί, πολιτικές που εν μέσω ασφυκτικής επιτροπείας διευρύνουν ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα».
Ο ίδιος έκανε λόγο για σημαντική περίοδο που διανύουμε, καθώς «προχωράμε στην έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία», ενώ «δεν βρισκόμαστε στο τέλος της κρίσης, διότι η κρίση δεν ήταν αποκλειστικά δημοσιονομική, αλλά ευρύτερη δομική κρίση του ελληνικού καπιταλισμού».
Ακόμη, ανέφερε ότι διαμορφώθηκε μια νέα κοινωνική και πολιτική κατάσταση, οξύνθηκαν οι κοινωνικές αντιθέσεις, ενώ στο πολιτικό σύστημα διαμορφώθηκαν  κρίσιμες αλλαγές, αναφέροντας ότι η  ΝΔ υιοθέτησε τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες και αντικοινωνικές πολιτικές που συνοδεύονται από υπερσυντηρητικές και ακροδεξιού χαρακτήρα επιλογές, προασπιζόμενη τα πιο ακραία διαπλεκόμενα συμφέροντα.
Πρόσθεσε ότι η προσχώρηση του ΠΑΣΟΚ σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές οδήγησε σε διάρρηξη των σχέσεων της παραδοσιακής σοσιαλδημοκρατίας με τις κοινωνικές δυνάμεις.
Περαιτέρω, ο κ. Ρήγας τόνισε ότι τα Αναπτυξιακά Περιφερειακά Συνέδρια συνιστούν «μια πρωτόγνωρη πολιτική διαδικασία» και «αμφισβητούν στην πράξη το συγκεντρωτικό μοντέλο διακυβέρνησης».
Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είπε ότι ήταν «διαχρονικά όμηρος πελατειακών δικτύων, όμηρος σχέσεων εξάρτησης και διαπλοκής, μικρών και μεγάλων συμφερόντων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο», ενώ ανέφερε ότι η απλή αναλογική, είναι το μόνο σύστημα που εκφράζει τη λαϊκή εντολή.
Κατά τον ίδιο, είναι προφανές ότι «οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, θα διεξαχθούν με απλή αναλογική και σε ένα πολύ διαφορετικό πολιτικό κλίμα από εκείνο των προηγούμενων, την άνοιξη 2014».
Τέλος, έκανε αναφορά στην υπόθεση Novartis, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι θέλει να καλύψει ό,τι διαπλεκόμενο υπήρχε και πως «συνιστά ασέλγεια προς την κοινωνία να θέλει να τελειώσει μία υπόθεση με παραγραφή».
Ο ίδιος αναφέρθηκε σε κορυφαία στελέχη της ΝΔ που έχουν υιοθετήσει ακροδεξιά ρητορική και οδηγούν την πολιτική ζωή σε μνήμες άλλων εποχών, τονίζοντας πως δεν πρέπει να επιτρέψει ο προοδευτικός κόσμος να εγκαθιδρυθεί η πολιτική ρητορεία Σαμαρά και όσων την ακολουθούν.
Για τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό, ο κ. Ρήγας υπογράμμισε ότι επιμένουμε στην επίλυση που άλλοι «κράτησαν» επί 25 χρόνια, κάτι που θα βοηθήσει στην ειρήνη και την ανάπτυξη της περιοχής.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης