Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προεκλογική συγκέντρωση Erdogan στο Σαράγεβο – Απετράπη σχέδιο δολοφονίας του

Προεκλογική συγκέντρωση Erdogan στο Σαράγεβο – Απετράπη σχέδιο δολοφονίας του
Η συγκέντρωση του Erdogan θα ξεκινήσει στις 14:30 (15:30 ώρα Ελλάδας)
Στο Σαράγεβο θα μιλήσει το μεσημέρι της Κυριακής 20/5 ο Τούρκος πρόεδρος, T. Erdogan, σε μια προεκλογική συγκέντρωση ενόψει των εκλογών της 24ης Ιουνίου στη χώρα του, και μάλιστα την ομιλία του αναμένεται να παρακολουθήσουν υποστηρικτές του που καταφτάνουν εκεί από τη Γερμανία και άλλα κράτη της ΕΕ.
 Η συγκέντρωση του Erdogan θα ξεκινήσει στις 14:30 (15:30 ώρα Ελλάδας) και οι υποστηρικτές του αναμένεται να φτάσουν από όλα τα μέρη της βαλκανικής χώρας, ενώ  πολλοί ταξιδεύουν από τη Γερμανία και άλλα κράτη της ΕΕ για να παρακολουθήσουν την ομιλία στην αίθουσα Zetra, σημείο που μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 20.000 επισκέπτες.
Η εν λόγω προεκλογική συγκέντρωση έχει τη στήριξη των αρχών της Βοσνίας, αλλά προκαλεί αντιδράσεις σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
Πάντως, η επιλογή του Σαράγεβο γίνεται μετά από το γεγονός ότι πολλές χώρες της ΕΕ και πρωτίστως η Γερμανία, εμπόδισαν τη διεξαγωγή συγκεντρώσεων υπέρ του Τούρκου προέδρου πριν το δημοψήφισμα του Απριλίου του 2017 για την ενίσχυση των εξουσιών του.
Ο Erdogan, επιλέγοντας το Σαράγεβο, δεν κινδύνευε να δεχθεί αρνητική απάντηση, καθώς ο πολιτικός ηγέτης των μουσουλμάνων της Βοσνίας, Bakir Izetbegovic  είναι στενός του φίλος και  είχε προσκληθεί to 2016 στον γάμο της κόρης του Τούρκου προέδρου, ενώ στις 10/5 είχε δηλώσει πως «θα δείξουμε ότι έχει φίλους που είναι περήφανοι για εκείνον».
Μάλιστα, ο Bakir Izetbegovic  είχε αναφέρει ότι γνωρίζει πως η πρόσκλησή του «δεν έγινε δεκτή θετικά από τη Δύση και ότι πολλοί αγανακτισμένοι Βόσνιοι δεν τον συμπαθούν».
Πάντως, ο Erdogan στη συγκέντρωση αυτή θα  απευθυνθεί στους Τούρκους μετανάστες, οι οποίοι υπολογίζονται σε 3 εκατομμύρια εκ των οποίων τα 1,4 εκατ. να ζουν στη Γερμανία.

Πληροφορίες για σχέδιο δολοφονίας του Erdogan

Έρευνα διενεργούν οι υπηρεσίες πληροφοριών της Τουρκίας και κρατών των Βαλκανίων από κοινού έρευνα σχετικά με τις πληροφορίες περί σχεδίου επίθεσης εναντίον του Τούρκου προέδρου, R.T. Erdogan, όπως  μετέδωσε το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, επικαλούμενο πηγή στην τουρκική υπηρεσία αντικατασκοπείας.
Πρόκειται για πληροφορία η οποία αποκαλύφθηκε μία ημέρα πριν από την σημερινή επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στη Βοσνία, η οποία δόθηκε στις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών από την αντικατασκοπεία της πΓΔΜ, η οποία με τη σειρά της την έλαβε από Τούρκους που ζουν στη χώρα.
Σε ανάρτησή του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας, B. Bozdag, μεταξύ άλλων έγραψε ότι «γνωρίζουμε πως υπάρχουν ορισμένοι κύκλοι που ανησυχούν» διότι «έχουμε έναν τόσο ισχυρό ηγέτη» και αυτός είναι ο λόγος που «θέλουν να τον δολοφονήσουν», προσθέτοντας ότι «ο πρόεδρός μας δεν είναι κάποιος που θα φοβηθεί εξαιτίας τέτοιων απειλών και θα αλλάξει πολιτική» και είναι ανόητοι «όσοι δεν το έχουν καταλάβει αυτό ακόμα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης