Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες προκλητικές δηλώσεις Τούρκου Στρατηγού σε Ελλάδα και Κύπρο - Θα επέμβουμε σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Νέες προκλητικές δηλώσεις Τούρκου Στρατηγού σε Ελλάδα και Κύπρο - Θα επέμβουμε σε Αιγαίο και Μεσόγειο
Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας επιβεβαιώνουν οτι η Άγκυρα δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο
Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις ο αρχηγός των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, Hulusi Akar ο οποίος δήλωσε πως «εάν υπάρξει ανάγκη για το καθήκον για την Πατρίδα και το Έθνος η Τουρκία θα επέμβει στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο χωρίς δισταγμό».
Εκτόξευσε απειλές προς όλες τις κατευθύνσεις λέγοντας «ας μην κάνουν κάποιοι λάθος υπολογισμούς» απευθυνόμενος στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Έντονη ήταν η αντίδραση της ΝΔ στις νέες δηλώσεις Akar η οποία σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει πως «οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας είναι απαράδεκτες και επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά ότι η Άγκυρα δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο.
Είναι προφανές ότι οι προκλήσεις αυτές δεν πτοούν την Ελλάδα. Ας καταλάβουν επιτέλους οι επιτελείς της Άγκυρας ότι με τη στάση τους απομονώνουν την χώρα τους από την Ευρώπη, την καθιστούν αβέβαιο σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, και προβληματικό γείτονα για τα κράτη της Ανατολικής Μεσογείου».
Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός, Binali Yildirim, σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής", υπογράμμισε ότι «η πηγή της έντασης μεταξύ Τουρκίας - Ελλάδας είναι η ελληνική αντίληψη που θεωρεί ολόκληρο το Αιγαίο συνολικά ελληνική θάλασσα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης