Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Στους 110 ανήλθαν τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας στην Κούβα - Τρεις οι επιζώντες

Le Monde: Στους 110 ανήλθαν τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας στην Κούβα - Τρεις οι επιζώντες
Πρόκειται για το πλέον πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στην Κούβα από το 1989, όταν είχαν σκοτωθεί 115 επιβάτες αεροσκάφους και άλλοι 40 άνθρωποι στο έδαφος
Η συντριβή του αεροσκάφους στην Κούβα προκάλεσε 110 θανάτους, ενώ επέζησαν μόλις τρεις τραυματίες, σύμφωνα με τον τελικό και τραγικό απολογισμό που δημοσιεύει η Le Monde.
Oι 99 από τους 110 νεκρούς είναι Κουβανοί, έξι ήταν μέλη του μεξικάνικου πληρώματος, άλλοι τρεις ήταν τουρίστες, ένας Μεξικάνος και ένε ζευγάρι από την Αργεντινή και δύο ήταν από τη Σαχάρα.
Μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου 19/5 είχαν αναγνωριστεί 15 από τα θύματα και χρειάζεται υπομονή, αλλά και γερά νεύρα, εξαιτίας της κατάστασης που βρίσκονται οι σοροί για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Μπορεί να χρειαστούν ακόμα και βδομάδες, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας Alfredo Gonzalez.
To αεροπλάνο συνετρίβη σχεδόν αμέσως μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Jose Marti στην πρωτεύουσα Αβάνα, ενώ είχε νοικιαστεί από κουβανή σε μεξικάνικη εταιρία.
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα παραμένουν άγνωστες, ωστόσο, ένα από τα μαύρα κουτιά βρέθηκε σε καλή κατάσταση και ίσως κρύβουν την απάντηση.
Τις επόμενες ώρες οι αρχές θα έχουν στη διάθεσή τους και το δεύτερο μαύρο κουτί, ενώ έχουν ήδη διατάξει έρευνα για το δυστύχημα.
Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Μεξικού έστειλε από την πλευρά της εμπειρογνώμονες στην Κούβα για να συνδράμουν στις έρευνες και να πέσει φως στην υπόθεση.
Πρόκειται για το πλέον πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στην Κούβα από το 1989, όταν είχαν σκοτωθεί και οι 115 επιβάτες, εκ των οποίων 113 ήταν Ιταλοί τουρίστες, ενός αεροσκάφους, αλλά και 40 Κουβανοί στο έδαφος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης