Βίτσας: Τις αποφάσεις για το προσφυγικό και τα κέντρα υποδοχής δεν τις παίρνουν οι Δήμαρχοι αλλά η κυβέρνηση

Βίτσας: Τις αποφάσεις για το προσφυγικό και τα κέντρα υποδοχής δεν τις παίρνουν οι Δήμαρχοι αλλά η κυβέρνηση
Tο προσφυγικό, ιδιαίτερα στα νησιά και σε άλλες περιοχές, δεν μπορεί να είναι αντικείμενο μιας τοπικής εκλογής
Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους δημάρχους ότι δεν αποφασίζουν αυτοί για το πού θα δημιουργηθεί κέντρο υποδοχής προσφύγων έστειλε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.
Σε συνέντευξής του, στο Έθνος της Κυριακής τόνισε κατηγορηματικά ότι «το προσφυγικό, ιδιαίτερα στα νησιά και σε άλλες περιοχές, δεν μπορεί να είναι αντικείμενο μιας τοπικής εκλογής» και ότι «στα νησιά υπάρχει υπερπληθυσμός και πρέπει να αποσυμπιεστούν». Απώτερος στόχος του υπουργείου, αναφέρει, είναι η πλειονότητα των ωφελουμένων να μένει σε διαμερίσματα και να είναι λίγα τα κέντρα φιλοξενίας. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Βίτσας δηλώνει ότι έχει ζητήσει να αυξηθούν οι θέσεις διαμερισμάτων από 25.000 σε 30.000, ενώ άλλοι 5.000 θα ενταχθούν σε πρόγραμμα μετάβασης για όσους παίρνουν το άσυλο και θα το αξιοποιούν κατά σειρά για έξι μήνες.
Ο υπουργός τονίζει, τέλος, την ανάγκη «να επιμείνουμε στην αναγκαστική κατανομή των προσφύγων σε όλη την Ευρώπη, να υπάρχουν νόμιμες οδοί μετανάστευσης, να έχουμε ανοιχτή γραμμή συνεννόησης με την Τουρκία».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS