Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής: Οι βιαιότητες που κατά του Μπουτάρη δεν έχουν καμία σχέση με τον Ποντιακό Ελληνισμό

Κουρουμπλής: Οι βιαιότητες που κατά του Μπουτάρη δεν έχουν καμία σχέση με τον Ποντιακό Ελληνισμό
Τι δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  Π. Κουρουμπλής, με αφορμή την επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης,  Γ. Μπουτάρη
«Οι τραμπουκισμοί και οι βιαιότητες που εκδηλώθηκαν στη Θεσσαλονίκη κατά του εκλεγμένου Δημάρχου Μπουτάρη και όσοι έκαψαν την τουρκική σημαία στην πλατεία Συντάγματος δεν έχουν καμία σχέση με τον Ποντιακό Ελληνισμό», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  Π. Κουρουμπλής.
Με αφορμή την επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε « έκπληξη και οργή με καταλαμβάνει, όπως πιστεύω τα ίδια συναισθήματα διακατέχουν την συντριπτική πλειοψηφία του Ποντιακού Ελληνισμού. Ο Ποντιακός Ελληνισμός έχει στο DNA του την ευπρέπεια, τον αλληλοσεβασμό, την ανεκτικότητα και το πολιτιστικό ήθος».
Πρόσθεσε ότι «οι τραμπουκισμοί και οι βιαιότητες που εκδηλώθηκαν στη Θεσσαλονίκη κατά του εκλεγμένου Δημάρχου Μπουτάρη και όσοι έκαψαν την τουρκική σημαία στην πλατεία Συντάγματος δεν έχουν καμία σχέση με τον Ποντιακό Ελληνισμό, είναι απλώς ομοϊδεάτες και απόγονοι όλων εκείνων των τουρκοβασίληδων και των βλάχων που στη δεκαετία του '20 και του '30 έλεγαν και έγραφαν χύνοντας ρατσιστική λάβα εναντίον του κατατρεγμένου για την εθνική του συνείδηση και την πίστη του στην ορθοδοξία Ποντιακού Ελληνισμού».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης