Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Σε ψηφοφορία η παραμονή του Iglesias στο Podemos μετά την αγορά πολυτελούς Βίλας

Guardian: Σε ψηφοφορία η παραμονή του Iglesias στο Podemos μετά την αγορά πολυτελούς Βίλας
Τα μέλη των Podemos θα αποφασίσουν αν θα παραμείνουν στις θέσεις τους ο Iglesias και η Montero κι αν θα διατηρήσουν τις βουλευτικές τους έδρες
Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει στην Ισπανία η αποκάλυψη της αγοράς βίλας 600 χιλιάδων ευρώ από τον ηγέτη του αριστερού κόμματος Podemos και προσωπικού φίλου του Αλέξη Τσίπρα, Pablo Iglesias και της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του κόμματος και σύντροφός του Irene Montero.
Όπως αποκαλύπτει ο βρετανικός Guardian τίθεται εν αμφιβόλω ακόμη και η παραμονή τους στις θέσεις τους καθώς πρόκειται να διεξαχθεί εσωκομματική ψηφοφορία.
Η αγορά της πολυτελούς βίλας των 250 τμ με πισίνα στα περίχωρα της Μαδρίτης δεν είναι φυσικά παράνομη αλλά βασίζεται σε ηθικά διλήμματα καθώς το ζευγάρι που υπερασπίζεται τα δίκαια των φτωχών και απελπισμένων Ισπανών επιλέγει να ζήσει στην πολυτέλεια «προδίδοντας» τις ηθικές Αριστερές αξίες τους τις οποίες υπερασπίστηκαν σαν μια γροθιά με τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές του 2015.
Ηταν τότε που οι δύο "νεόι" πολιτικοί Iglesias και Τσίπρας ένωναν τις δυνάμεις τους για μια ισχυρή απάντηση του πτωχευμένου νότου απέναντι στη σκληρή στάση των Βρυξελλών και του Βερολίνου υπερασπιζόμενοι τις αξίες των αδυνάτων. Οπως φαίνεται όμως η δύναμη της εξουσίας είναι πιο δυνατή από τη δύναμη των ηθικών αξιών. 
Ανάμεσα στους έντονους επικριτές τους και ο δήμαρχος του Cadiz, José María González, που εξελέγη με το κόμμα των Podemos ο οποίος δήλωσε πως «η ηθική των Podemos δεν είναι τυπικότητα. Είναι μια δέσμευση ότι θα ζεις όπως ο εργαζόμενος κόσμος, ώστε να μπορείς να τους εκπροσωπείς».
Το ζευγάρι ωστόσο, που ζήτησε το ίδιο να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία παραδέχθηκε πως δεν πίστευαν ότι θα γινόταν τόσος ντόρος γι’ αυτό το θέμα.
«Αλλά θεωρώ πως όταν τίθεται εν αμφιβόλω η αξιοπιστία ενός πολιτικού ηγέτη, τότε πρέπει να το αντιμετωπίζει κι όχι να κρύβεται.
Τα μέλη του κόμματος είναι που πρέπει να αποφασίσουν αν θα παραμείνουμε στα πόστα μας ως ΓΓ και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος κι αν θα διατηρήσουμε τις βουλευτικές μας έδρες. Κι αποφασίσαμε να τα ρωτήσουμε» δήλωσε ο Iglesias.
Η 30χρονη Montero του είπε ότι τις τελευταίες μέρες το ζευγάρι έχασε «το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα» κι ότι δεν εύχεται σε κανέναν να περάσει όσα εκείνοι. Αλλά πρόσθεσε: «Όταν εισήλθαμε στην πολιτική κονίστρα γνωρίζαμε ότι θα αντιμετωπίσουμε και τέτοιες καταστάσεις».
Πάντως στην εσωκομματική ψηφοφορία θα τεθεί προς ψήφιση το ερώτημα «πιστεύετε ότι ο Iglesias και η Montero πρέπει να συνεχίσουν ως ΓΓ και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Podemos;»
Να σημειωθεί οτι οι Podemos, που έκαναν την έκπληξη στις τελευταίες εκλογές στην Ισπανία ξεπήδησαν από το κίνημα των «Αγανακτισμένων» και αναδείχθηκαν σε σημαντική πολιτική δύναμη προσελκύοντας τις ψήφους πολιτών οργισμένων με τη λιτότητα και τη διαφθορά στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης