Ομολόγησε ο ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης στον Μπουτάρη: Θόλωσα και άρχισα να τον χτυπάω

Ομολόγησε ο ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης στον Μπουτάρη: Θόλωσα και άρχισα να τον χτυπάω
Η αστυνομία αξιοποίησε και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο και έχει ταυτοποιήσει πολλούς από τους δράστες της επίθεση
(Upd2) Συνελήφθησαν τελικά τα δύο άτομα που είχαν προσαχθεί νωρίτερα σήμερα (20/5) στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης για την επίθεση κατά του Δημάρχου της πόλης Γιάννη Μπουτάρη.
Πρόκειται για έναν 20χρονο και ένα 36χρονο που ομολόγησαν για την επίθεση στο Δήμαρχο χθε΄ς (19/50 στη διάρκεια εκδήλωσης για την Γεννοκτονία των Ποντίων.
Ο 20χρονος ομολόγησε λέγοντας «θόλωσα που τον είδα, μου άναψαν τα λαμπάκια με αυτά που είχε πει για το ολοκαύτωμα και άρχισα να τον χτυπάω».
Ο 36χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για κλοπές.
Η αστυνομία, μεταξύ άλλων, αξιοποίησε και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο και έχει ταυτοποιήσει πολλούς από τους δράστες της επίθεση, οπότε αναμένονται και άλλες προσαγωγές. Παράλληλα συλλέγονται πληροφορίες και από συλλόγους των ποντιακών οργανώσεων που από την πρώτη στιγμή έχουν καταδικάσει την επίθεση.

Είχαν προσαχθεί στην αστυνομία ως ύποπτοι 

Νωρίς το απόγευμα τα δύο άτομα είχαν προσαχθεί στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης ως ύποπτα για τον ξυλοδαρμό του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
Οι αρχές ερευνούσαν αν οι δύο προσαχθέντες συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης.
«Οι τραμπούκοι- ακροδεξιοί θα έλθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους», υπογράμμισε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για ζητήματα Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε δήλωσή του που ανήρτησε στο Twitter.
Ο κ. Τόσκας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μπουτάρη, ο οποίος εξήλθε από το νοσοκομείο και τον διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα έχει πολύ γρήγορα όλα τα στοιχεία για να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους δράστες της επίθεσης εναντίον του.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν για το περιστατικό και λίγο αργότερα ο κ. Τόσκας ανήρτησε τη δήλωση στο Twitter, στην οποία επίσης τόνισε: «Δεν είναι πατριώτες, προσβάλλουν την δημοκρατία μας. Η Αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να τους οδηγήσει στην Δικαιοσύνη».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS