Κίνημα Πέντε Αστέρων: Ο νέος πρωθυπουργός είναι πολιτικός - Τα «μεγάλα ονόματα» δεν ωφέλησαν την Ιταλία

Κίνημα Πέντε Αστέρων: Ο νέος πρωθυπουργός είναι πολιτικός - Τα «μεγάλα ονόματα» δεν ωφέλησαν την Ιταλία
Oι επικεφαλής της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων θα παρουσιάσουν αύριο (21/5), στον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας, την πλήρη λίστα των μελών του νέου υπουργικού συμβουλίου
Στον πιθανό πρωθυπουργό που επέλεξαν η Λέγκα  και το κίνημα Πέντε Αστέρων, αναφέρθηκε το στέλεχος μεγαλύτερου κυβερνητικού εταίρου Alessandro Di Batista, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ιδιωτικό κανάλι «La 7».
 «Ο πρωθυπουργός θα είναι πρόσωπο που προέρχεται από τον χώρο της πολιτικής», είπε το στέλεχος του Κινήματος των Πέντε Αστέρων προσθέτοντας ότι «πολλά γνωστά ονόματα που κυβέρνησαν τη χώρα στο παρελθόν, σίγουρα δεν την ωφέλησαν».
 Ο δε γραμματέας της Λέγκα, Matteo Salvini, δήλωσε ότι «ο πρωθυπουργός και κάποιοι από τους νέους υπουργούς, μπορεί να μην έχουν ψηφίσει ποτέ, μέχρι τώρα, ούτε τη Λέγκα, αλλά ούτε και τα Πέντε Αστέρια».
 Ως γνωστόν, οι επικεφαλής της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων θα παρουσιάσουν αύριο (21/5), στον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας, την πλήρη λίστα των μελών του νέου υπουργικού συμβουλίου.
Κατά την άποψη πολλών αναλυτών, πάντως, μπορεί να υπάρχει μια σειρά υποψήφιων ονομάτων (ιδίως σε ό,τι αφορά την πρωθυπουργία αλλά και τα πιο σημαντικά υπουργεία), επί των οποίων θα πρέπει να εκφέρει την άποψή του και ο πρόεδρος Sergio Mattarella.


bankingnews.gr

BREAKING NEWS