Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Δεν υποχωρήσαμε στην εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ - Ικανοποίηση για την αποκατάσταση των σχέσεων

tags :
Κίνα: Δεν υποχωρήσαμε στην εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ - Ικανοποίηση για την αποκατάσταση των σχέσεων
Χαιρετίζει τα θετικά βήματα το Πεκίνο
Την θέση πως η Κίνα δεν υποχώρησε στην εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ διατυπώνουν τα κρατικά κινέζικα ΜΜΕ αναφερόμενα στη συμφωνία που επήλθε μεταξύ των δύο πλευρών, βάσει της οποίας η Κίνα θα αγοράζει περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες από τις ΗΠΑ προκειμένου να μειωθεί το ετήσιο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ.
Όπως μεταδίδουν τα κρατικά κινέζικα ΜΜΕ, η Κίνα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και κατάφερε να καταλήξει σε μια συμφωνία που έχει τεράστιες δυνατότητες για κερδοφόρα επιχειρηματική συνεργασία και των δύο κρατών.
Η εξέλιξη αυτή βάζει τέλος στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας, με τα δύο κράτη να συνεχίζουν τις συνομιλίες σχετικά με τις εξαγωγές αγροτικών και ενεργειακών εμπορευμάτων από τις ΗΠΑ στην Κίνα.
Η China Daily επικαλείται δηλώσεις του επικεφαλής των Κινέζων διαπραγματευτών στις ΗΠΑ, Liu He, ο οποίος υπογράμμισε πως οι συνομιλίες με τους Αμερικάνους ήταν θετικές, ρεαλιστικές, εποικοδομητικές και παραγωγικές.
«Παρά τις πιέσεις, η Κίνα δεν υποχώρησε όπως και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump παρατήρησε.
Αντίθετα, στάθηκε στο ύψος της και εξέφραζε διαρκώς τη θέληση της να μιλήσει.
Ότι οι ΗΠΑ δέχθηκε αυτήν την προθυμία, σημαίνει ότι οι δύο πλευρές κατάφεραν επιτυχώς να αποτρέψουν μια ολομέτωπη αντιπαράθεση που σε κάποια στιγμή φαινόταν αναπόφευκτη» ανέφερε η κινέζικη εφημερίδα.
Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ είχαν ζητήσει από την Κίνα να μειώσει κατά 200 δις δολάρια το εμπορικό της πλεόνασμα, αν και καμία αναφορά δεν έγινε επί του θέματος.
Πάντως, Κινέζοι αναλυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί και επισημαίνουν πως η ένταση γύρω από το εμπόριο θα συνεχιστεί και ότι η Κίνα θα πρέπει να είναι έτοιμη για περισσότερη δράση από τη διοίκηση του Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης