Τελευταία Νέα
Πολιτική

Handelsblatt: Ο Ιούνιος, μοιραίος μήνας για τον Τσίπρα - O πολιτικός θρίαμβος και οι πρόωρες εκλογές

Handelsblatt: Ο Ιούνιος, μοιραίος μήνας για τον Τσίπρα - O πολιτικός θρίαμβος και οι πρόωρες εκλογές
Με αφορμή την επίτευξη SLA μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Θεσμών, η γερμανική εφημερίδα σκιαγραφεί τα επόμενα βήματα για την ελληνική κυβέρνηση 
«Μοιραίος μήνας» είναι για τον Αλέξη Τσίπρα ο Ιούνιος, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, που φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ για τα τα επόμενα βήματα της ελληνικής κυβέρνησης, μετά την επίτευξη SLA με τους εκπροσώπους των Θεσμών.
Η εφημερίδα εξηγεί ότι στην ελληνική κυβέρνηση απομένουν μόλις λίγες εβδομάδες για να περάσει από τη Βουλή το τελευταίο μεγάλο πακέτο μεταρρυθμίσεων.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μετά τις αρχικές παλινωδίες του 2015, ο Έλληνας πρωθυπουργός βιάζεται πλέον να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα αφού «με την εμπρόθεσμη ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος ο Τσίπρας θα υλοποιούσε την προεκλογική υπόσχεσή του να απελευθερώσει τη χώρα από τα δεσμά του δόγματος λιτότητας.
Αυτό θα συνιστούσε πολιτικό θρίαμβο για τον ίδιο, τον οποίο θα μπορούσε να αξιοποιήσει σε πρόωρες εκλογές, πιθανότατα ήδη το ερχόμενο φθινόπωρο», όπως εκτιμά η Handelsblatt.

Μακρύς ο δρόμος για τον Αλέξη Τσίπρα

Ωστόσο, όπως σημειώνεται, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ακόμη δρόμο μπροστά του: «Τώρα πρέπει να υλοποιήσει τις υποσχεθείσες μεταρρυθμίσεις.
Το επόμενο βήμα είναι μια έκτακτη συνεδρίαση ή τηλεδιάσκεψη της ομάδας εργασίας του Eurogroup, η οποία καλείται να αξιολογήσει στις αρχές της εβδομάδας το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων.
Την επόμενη Πέμπτη (24/5/2018) ακολουθούν οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup.
Στη συνέχεια το μπαλάκι περνά και πάλι στην Αθήνα: με συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση πρέπει να περάσει από τη Βουλή τα αναγκαία για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων νομοσχέδια.
Αυτό θα πρέπει να γίνει μέχρι τα μέσα του ερχόμενου μήνα, πριν το επόμενο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.
Λόγω των επικείμενων θερινών διακοπών πολλών κοινοβουλίων, η ημερομηνία αυτή θεωρείται η τελευταία ευκαιρία εάν η Ελλάδα θέλει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα εμπρόθεσμα μέχρι τις 20 Αυγούστου.
Έτσι ο Ιούνιος εξελίσσεται για τον Τσίπρα σε μήνα που μπορεί να κρίνει το πολιτικό του μέλλον».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης