Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

IHS Markit: Τι σημαίνει για τη Βενεζουέλα, η επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ

IHS Markit: Τι σημαίνει για τη Βενεζουέλα, η επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ
Τεράστιο πλήγμα για τη Βενεζουέλα η επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ
Ένα βήμα πριν την επιβολή κυρώσεων στη Βενεζουέλα στοχεύοντας το πετρέλαιο είναι οι ΗΠΑ προβαίνοντας σε μια κίνηση που θα προκαλέσει τεράστιο πλήγμα σε μια χώρα που εξαρτάται από τον «μαύρο χρυσό».
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro, ανανέωσε τη θητεία του στις εκλογές της Κυριακής (20/5/2018), παρά τη χαμηλή προσέλευση των ψηφοφόρων.
«Το επόμενο βήμα είναι οι κυρώσεις στον τομέα του πετρελαίου» δήλωσε στο CNBC ο Diego Moya-Ocampos της IHS Markit.
«Αυτή θα είναι μια κρίσιμη εξέλιξη διότι ο πετρελαϊκός τομέας της Βενεζουέλας αντιπροσωπεύει το 25% του ΑΕΠ, το 50% των δημοσιονομικών εσόδων και το 97% των εσόδων από ξένο συνάλλαγμα…
Κατά συνέπεια, είναι εμφανές ότι οι κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας θα παίξουν καθοριστικό παράγοντα» τόνισε ο ίδιος.
Εξάλλου, ο Fernando Freijedo της Economist Intelligence Unit δήλωσε ότι «η επιβολή κυρώσεων στο πετρέλαιο θα είναι καταστροφικές για την οικονομία της Βενεζουέλας και την εσωτερική σταθερότητα καθώς θα επηρεάσουν σημαντικά τα έσοδα».
Σύμφωνα με το CNBC, η κυβέρνηση του Maduro εξαρτάται σχεδόν εξολοκλήρου από τις πωλήσεις πετρελαίου.
Ωστόσο, η εγχώρια παραγωγή έχει καταρρεύσει τους τελευταίους μήνες στα 1,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα, δηλ. κατά 40% μετά το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης