Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Σε υψηλό 10 μηνών η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, στο 2,30% - Σε υψηλό 6 ετών το spread με ισπανικό

Ιταλία: Σε υψηλό 10 μηνών η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, στο 2,30% - Σε υψηλό 6 ετών το spread με ισπανικό
Ανοδικά κινούνται και σήμερα οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων
Ανοδικά κινούνται και σήμερα (21/5/2018) οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, με τη χρηματιστηριακή αγορά του Μιλάνου να «αγγίζει» χαμηλά έξι εβδομάδων, καθώς το Κίνημα Πέντε Αστέρων και η Λέγκα του Βορρά δείχνουν να βρίσκονται κοντά στο να καταλήξουν σε μια συμφωνία για μια κυβέρνηση συνασπισμού, στα σχέδια της οποίας φέρεται να βρίσκονται αυξήσει των δημοσίων δαπανών.
Οι επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά, Matteo Salvini, και των Πέντε Αστέρων, Luigi di Maio, θα ενημερώσουν σήμερα τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Sergio Matarella, για το κυβερνητικό πρόγραμμα και τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας.
Οι επικεφαλής των δύο κομμάτων φέρεται να έχουν πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο βήμα για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία, καταλήγοντας μάλιστα και στο πρόσωπο για την πρωθυπουργία.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας Giuseppe Conte επελέγη ως πρωθυπουργός, ενώ ο Salvini θα προταθεί ως υπουργός Εσωτερικών.
Περί τις 16:15, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας σημείωνε άνοδο στο 2,30% - το υψηλότερο επίπεδο των δέκα τελευταίων μηνών - με το spread με το αντίστοιχο ισπανικό να ξεπερνά τις 81 μονάδες βάσης - το υψηλότερο επίπεδο από το 2012.


Το spread με το 10ετές της Γερμανίας διαμορφωνόταν στις 175 μ.β. - το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2017.
Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου της Ιταλίας ενισχύεται στο 0,178%, ενώ νωρίτερα είχε ενισχυθεί περισσότερο από 10 μ.β., στο 0,23% - το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2016.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις πριν από μια εβδομάδα, η απόδοση του 2ετούς βρισκόταν στο -0,11%.
Την ίδια ώρα, ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί κατά 1%, στις 23.232 μονάδες, έχοντας νωρίτερα σημειώσει «βουτιά» έως και 2,1%.
Ο Ewald Nowotny, αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), δήλωσε σήμερα πως το ενδεχόμενο η νέα κυβέρνηση στην Ιταλία να προχωρήσει σε αλλαγές πολιτικής προκαλεί νευρικότητα, αν και τόνισε ότι θα ήταν καλό να τηρηθεί στάση αναμονής.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης