Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική άνοδος στη Wall Street, καθώς υποχωρούν οι φόβοι για έναν εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας

Σημαντική άνοδος στη Wall Street, καθώς υποχωρούν οι φόβοι για έναν εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας
Με ισχυρά κέρδη άνοιξε η Wall Street, καθώς αποκλιμακώνεται η ένταση στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας
Με σημαντική άνοδο άνοιξε σήμερα (21/5/2018) η Wall Street, καθώς αποκλιμακώνεται η ένταση στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 1,1% στις 24.979 μονάδες, ο S&P 500 σημείωνε άνοδο 0,8% στις 2.734 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 1% υψηλότερα στις 7.425 μονάδες.

Οι ΗΠΑ και η Κίνα κατέληξαν σε συμφωνία, βάσει της οποίας η Κίνα θα αγοράζει περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες από τις ΗΠΑ προκειμένου να μειωθεί το ετήσιο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ.
Κρατικά κινέζικα ΜΜΕ διατυπώνουν σήμερα τη θέση πως η Κίνα δεν υποχώρησε στην εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ, ενώ τονίζουν πως στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και κατάφερε να καταλήξει σε μια συμφωνία που έχει τεράστιες δυνατότητες για κερδοφόρα επιχειρηματική συνεργασία και των δύο κρατών.
Η εξέλιξη αυτή βάζει τέλος στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας, με τα δύο κράτη να συνεχίζουν τις συνομιλίες σχετικά με τις εξαγωγές αγροτικών και ενεργειακών εμπορευμάτων από τις ΗΠΑ στην Κίνα.
Σχόλια του αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Steven Mnuchin, βοήθησαν να μετριαστούν περαιτέρω οι φόβοι για έναν εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.
Ο Mnuchin ανακοίνωσε το σαββατοκύριακο πως οι ΗΠΑ «παγώνουν» προς το παρόν τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα, τονίζοντας πως ένας εμπορικός πόλεμος μπαίνει σε «αναμονή», καθώς οι δύο χώρες προσπαθούν να καταλήξουν σε συμβιβασμό.
Σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε πως η Κίνα δεσμεύτηκε να αγοράσει «τεράστιες ποσότητες» αμερικανικών γεωργικών προϊόντων, χωρίς, ωστόσο, να δώσει άλλες λεπτομέρειες.
«Το Δίκαιο Εμπόριο με την Κίνα θα γίνει πραγματικότητα!», έγραψε σε Tweet του ο αμερικανός πρόεδρος.
Ο Mnuchin επεσήμανε σήμερα ότι οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα έχουν ήδη αποφέρει απτά οφέλη.
«Νομίζω ότι έχουμε σημειώσει πολύ σημαντική πρόοδο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, ενώ τόνισε ότι οι επενδυτές πρέπει να δουν τις συνομιλίες ως μια νίκη για την αμερικανική πλευρά.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η συμφωνία με την Κίνα θα βοηθήσει πολύ την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ.
Εν τω μεταξύ, στήριξη στο επενδυτικό κλίμα προσφέρει και η αυξημένη δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών.
Η μετοχή της General Electric ενισχύεται κατά 2,8%, καθώς η αμερικανική εταιρεία θα συγχωνεύσει τις δραστηριότητες μεταφορών με την εταιρεία κατασκευής σιδηροδρομικού εξοπλισμού Wabtec - σε ένα deal η αξία του οποίου ανέρχεται στα 20 δισ. δολ.
Η μετοχή της Fifth Third Bancorp υποχωρεί κατά 6,7%, καθώς η εταιρεία συμφώνησε να αγοράσει την MB Financial έναντι 4,7 δισ. δολ. σε μετρητά και μετοχές.
Η μετοχή της MB Financial σημειώνει «άλμα» άνω του 14%.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης