Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υποχωρούν από τα υψηλά 7ετίας οι αποδόσεις των ομολόγων - Στο 3,07% το 10ετές

ΗΠΑ: Υποχωρούν από τα υψηλά 7ετίας οι αποδόσεις των ομολόγων - Στο 3,07% το 10ετές
Υποχωρούν από τα υψηλά 7ετίας οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ
Υποχωρούν σήμερα (21/5/2018) από τα υψηλά 7ετίας οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αξιολογήσουν εάν το sell-off της προηγούμενης εβδομάδας ήταν υπερβολικό, ενώ η ζήτηση για αμερικανικό χρέος θα δοκιμαστεί αυτή την εβδομάδα από μια νέα δημοπρασία.
Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να πουλήσει 99 δισ. δολ. σε έντοκα γραμμάτια αυτή την εβδομάδα - τα 33 δισ. εκ των οποίων σε 2ετή, τα 36 δισ. δολ. σε 5ετή και 30 δισ. σε 7ετή.
Η ζήτηση για το χρέος θα εξαρτηθεί πιθανότατα από το αν οι επενδυτές θα προσελκυστούν από τις υψηλότερες αποδόσεις ή αν θα παραμείνουν επιφυλακτικοί εν μέσω αποδυνάμωσης των αμερικανικών ομολόγων.
Οι επενδυτές ανησυχούν για περαιτέρω αυξήσεις στις αποδόσεις των ομολόγων, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) εμφανίζεται σε τροχιά αύξησης των επιτοκίων τουλάχιστον δύο φορές φέτος.
Οι ανησυχίες σχετικά με τα ελλείμματα των ΗΠΑ και τις αυξανόμενες ανάγκες δημόσιου χρέους ασκούν επίσης πιέσεις στα ομόλογα.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ βρίσκεται σήμερα στο 3,073%, από το 3,128% που «άγγιξε» την Παρασκευή (18/5) - το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2011.


Η απόδοση του 2ετούς διαμορφώνεται στο 2,570%, από το 2,598% που «άγγιξε» την Πέμπτη, που ήταν το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2008.
Η Fed αναμένεται να δημοσιεύσει την Τετάρτη (23/5) τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίασή της, που θα μπορούσαν να προσφέρουν περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με το πόσες ακόμη αυξήσεις των επιτοκίων θα υπάρξουν εντός του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης