Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσφορά ύψους 1,5 δισ. ευρώ από την IAG για την εξαγορά της Norwegian Air Shuttle

tags :
Προσφορά ύψους 1,5 δισ. ευρώ από την IAG για την εξαγορά της Norwegian Air Shuttle
Προσφορά για την εξαγορά της Norwegian ετοιμάζει η IAG
Σε προσφορά ύψους 1,52 δισεκ. ευρώ για την εξαγορά της Norwegian Air Shuttle αναμένεται να προχωρήσει η International Consolidated Airlines Group (IAG), σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ιστότοπος «Expansion».
Το ποσό αφορά τιμή 330 νορβηγικών κορόνων ανά μετοχή, η οποία είναι κατά 32% υψηλότερη σε σύγκριση με το κλείσιμο των χρηματιστηριακών αγορών του Όσλο, την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018.
Την περασμένη εβδομάδα, η κολοσσιαία ιδιοκτήτρια της British Airways γνωστοποίησε ότι οι συνομιλίες με τη Norwegian δεν κατέληξαν σε συμφωνία, χωρίς, ωστόσο, να προαναγγείλει τη λήξη των διαπραγματεύσεων.
Από την πλευρά, της, η Norwegian ανακοίνωσε ότι είχε λάβει δύο προτάσεις για πλήρη εξαγορά από την IAG, ωστόσο τις απέρριψε καθώς «υποτιμούν την αξία της εταιρείας».
Επί του παρόντος, η IAG διακρατεί μερίδιο της τάξεως του 4,61% στη νορβηγική εταιρεία.
Οι IAG και οι λοιπές κολοσσιαίες αεροπορικές αντιμετωπίζουν αυξανόμενο ανταγωνισμό από εταιρείες χαμηλού κόστους όπως η Norwegian, η οποία, μάλιστα, έχει εισέλθει και στην αγορά ηπειρωτικών ταξιδιών.
Η Norwegian Air Shuttle παρουσίασε ζημίες ύψους 46 εκατ. νορβηγικών κορόνων (περίπου 5,8 εκατ. δολάρια) για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, έναντι απωλειών ύψους 1,48 δισεκ. κορόνων για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017.
Τα έσοδα για την εδρεύουσα στο Όσλο αεροπορική χαμηλού κόστος, ανήλθαν σε 7 δισεκ. κορόνες για το ίδιο χρονικό διάστημα, έναντι 5,26 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Ο αερομεταφορέας ανέφερε ότι αναμένει αύξηση του αριθμού επιβατών κατά για το σύνολο του έτους.
Σε ό,τι αφορά στην International Consolidated Airlines, τα καθαρά κέρδη σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση κατέγραψαν το πρώτο τρίμηνο του 2018, καθώς διαμορφώθηκαν στα 794 εκατ. ευρώ, έναντι επίδοσης ύψους μόλις 57 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους.
Βέβαια, στο ποσό συμπεριλαμβάνεται εφάπαξ όφελος ύψους 639 εκατ. ευρώ από τη μείωση των κεφαλαίων στα συνταξιοδοτικά προγράμματα.
Σε ό,τι αφορά στα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη, ενισχύθηκε κατά 75% σε ετήσια σύγκριση, στα 280 εκατ. ευρώ.
Τα συνολικά έσοδα για την μητρική εταιρεία της British Airways ανήλθαν σε 5 δισεκ. ευρώ για το ίδιο χρονικό διάστημα, επίδοση κατά 2,1% αυξημένη σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2017, ενώ τα έσοδα από το επιβατικό κοινό αυξήθηκαν κατά 3,4%, στα 4,4 δισεκ..
Τα έξοδα μονάδας καυσίμων αυξήθηκαν κατά 0,6%, επισημαίνεται.
Η IAG εξακολουθεί να αναμένει αύξηση των λειτουργικών κερδών για το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης