Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές - Πτώση -1,52% στο Μιλάνο, αργία στη Φρανκφούρτη

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές - Πτώση -1,52% στο Μιλάνο, αργία στη Φρανκφούρτη
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με την αγορά του Μιλάνου να δέχεται εκ νέου ισχυρές πιέσεις
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (21/5/2018) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με την αγορά του Μιλάνου να δέχεται εκ νέου ισχυρές πιέσεις, ενώ η αγορά της Φρανκφούρτης παρέμεινε κλειστή λόγω αργίας.
O FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 1,03% στις 7.859,17 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,41% υψηλότερα στις 5.637,51 μονάδες.
Στο επίκεντρο παραμένει η αβεβαιότητα εν όψει του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης στην Ιταλία, με τον δείκτη FTSE MIB στο Μιλάνο να υποχωρεί κατά 1,52%, στις 23.092,38 μονάδες, με την πτώση να έχει ξεπεράσει προηγουμένως το 2%.


Οι επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά, Matteo Salvini, και των Πέντε Αστέρων, Luigi di Maio, θα ενημερώσουν σήμερα τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Sergio Matarella, για το κυβερνητικό πρόγραμμα και τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας.
Οι επικεφαλής των δύο κομμάτων φέρεται να έχουν πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο βήμα για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία, καταλήγοντας μάλιστα και στο πρόσωπο για την πρωθυπουργία.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας Giuseppe Conte επελέγη ως πρωθυπουργός, ενώ ο Salvini θα προταθεί ως υπουργός Εσωτερικών.
Με μεικτά έκλεισαν τα πρόσημα και στις μετοχές των ιταλικών τραπεζών.
Η Intesa Sanpaolo διολίσθησε κατά 7,3%, η Unicredit ενισχύθηκε κατά 0,4%, ενώ η Monte dei Paschi σημείωσε άνοδο +0,5%.
Ο Ewald Nowotny, αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), δήλωσε πως το ενδεχόμενο η νέα κυβέρνηση στην Ιταλία να προχωρήσει σε αλλαγές πολιτικής προκαλεί νευρικότητα, αν και τόνισε ότι θα ήταν καλό να τηρηθεί στάση αναμονής.
Επισημαίνεται ότι οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων ενισχύθηκαν εκ νέου σήμερα, με αποτέλεσμα τη διεύρυνση του spread έναντι των ισπανικών, καθώς επικρατούν οι φόβοι σχετικά με τις προτάσεις της νέας κυβέρνησης για αύξηση των δαπανών.
Περί τις 19:00, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας σημείωνε άνοδο στο 2,40% - το υψηλότερο επίπεδο των δέκα τελευταίων μηνών - με το spread με το αντίστοιχο ισπανικό να ξεπερνά τις 81 μονάδες βάσης - το υψηλότερο επίπεδο από το 2012.
Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου της Ιταλίας ενισχύεται στο 0,261%, ενώ μόλις πριν από μια εβδομάδα βρισκόταν στο -0,11%.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Ryanair ενισχύθηκε περισσότερο από 5%, καθώς η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους ανέφερε μια αύξηση 10% στα ετήσια της κέρδη.




www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης