Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani σε ΗΠΑ: Ποιοι είστε εσείς που θα αποφασίζετε για το Ιράν και τον κόσμο;

Rouhani σε ΗΠΑ: Ποιοι είστε εσείς που θα αποφασίζετε για το Ιράν και τον κόσμο;
Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αποφασίζουν για το Ιράν, απάντησε ο ιρανός πρόεδρος στις «απαιτήσεις» του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών
Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αποφασίζουν για το Ιράν, φέρεται να απάντησε σήμερα (21/5/2018) ο ιρανός πρόεδρος, Hassan Rouhani, στην «απαίτηση» του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Mike Pompeo, να πραγματοποιήσει η Τεχεράνη εκτεταμένες αλλαγές στην εξωτερική και στην πυρηνική πολιτική της, όπως μεταδίδει το ημι-κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «ILNA».
«Ποιοι είστε εσείς που θα αποφασίζετε για το Ιράν και τον κόσμο;
Ο κόσμος σήμερα δεν δέχεται να αποφασίζει η Αμερική για τον κόσμο, καθώς οι χώρες είναι ανεξάρτητες... αυτή η εποχή έχει τελειώσει...
Θα συνεχίσουμε την πορεία μας υποστηρίζοντας το έθνος μας», φέρεται να δήλωσε ο Rouhani σύμφωνα με το«ILNA».
Νωρίτερα, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, ξεκαθάρισε ότι η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται να επιβάλει τις σκληρότερες των κυρώσεων ενάντια στην Τεχεράνη, εάν η κυβέρνηση του Ιράν δεν αλλάξει τόσο την εσωτερική όσο και την εξωτερική της πολιτική.
Ο Pompeo αποκάλυψε τις 12 απαιτήσεις των ΗΠΑ προκειμένου να μην υπάρξουν οικονομικές κυρώσεις ενάντια στο Ιράν και παράλληλα τόνισε ότι η Ουάσιγκτον θέλει να τις δει να υλοποιούνται πλήρως πριν λάβει κάποια σημαντική απόφαση.
Παράλληλα υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ είναι «ανοικτές» στο να υπάρξει μία νέα συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, φυσικά εάν οι σύμμαχοί της –οι χώρες της ΕΕ που δεν υπαναχώρησαν από την τρέχουσα συμφωνία- δεχθούν τις δικές της απαιτήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης