Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε υψηλό 3,5 ετών το πετρέλαιο - Μία ανάσα από τα 80 δολ. το Brent και άνω των 72 δολ. το αμερικανικό αργό

Σε υψηλό 3,5 ετών το πετρέλαιο - Μία ανάσα από τα 80 δολ. το Brent και άνω των 72 δολ. το αμερικανικό αργό
Ιράν και Βενεζουέλα διατηρούν «ζωντανούς» τους γεωπολιτικούς κινδύνους και οδηγούν υψηλότερα τον μαύρο χρυσό
Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι συνέχισαν, για μία ακόμη συνεδρίαση, να στηρίζουν την τιμή οτυ μαύρου χρυσού, παρά το γεγονός ότι το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας να μοιάζει να έχει «παγώσει».
Όμως παραμένουν στο προσκήνιο οι αμερικανκές κυρώσεις ενάντια στο Ιράν, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των εξαγωγών της Τεχεράνης, ενώ η επανεκλογή του N. Maduro στη Βενεζουέλα αναμένεται ότι θα οδηγήσει τις ΗΠΑ σε επιβολή νέων κυρώσεων ενάντια στην λατινοαμερικανική χώρα.



Αποτέλεσμα το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου για το Brent να φθάσει μία ανάσα από τα 80 δολάρια, καθώς έφθασε έως και τα 79,36 δολάρια σημειώνοντας κέρδη που ξεπέρασαν το 1%.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου για το αμερικανικό αργό (WTI) διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο 3,5 ετών αγγίζοντας τα 72,33 δολάρια και σημειώνοντας άν οδο της τάξης του 1,47%.



Υπενθυμίζεται ότι το Brent ξεπέρασε, την προηγούμενη εβδομάδα, τα 80 δολάρια, για πρώτη φορά από το 2014.
«Περιμένουμε να δούμε εάν η αγορά είναι πρόθυμη να ωθήσει, εκ νέου, την τιμή άνω των 80 δολαρίων», σημειώνει, μιλώντας στο CNBC, ο Gene McGillian της Research at Tradition Energy.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης