Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρή επίθεση Erdogan κατά Ισραήλ - «Τροφοδοτεί αίμα, δάκρυα και κατοχή για δεκαετίες»

tags :
Σκληρή επίθεση Erdogan κατά Ισραήλ - «Τροφοδοτεί αίμα, δάκρυα και κατοχή για δεκαετίες»
Νέες σκληρές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου κατά του Ισραήλ 
Με νέες αξιοσημείωτες δηλώσεις συνέχισε την επίθεση κατά του Ισραήλ ο Recep Tayyip Erdogan, ξεκαθαρίζοντας πως η Τουρκία «δεν θα παρατήσει την Ιερουσαλήμ» στα χέρια των Ισραηλινών.
«Είμαστε αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας στην Ιερουσαλήμ. Δεν θα αφήσουμε ποτέ την πρώτη μας qiblah (κατεύθυνση προς την οποία οι μουσουλμάνοι προσεύχονται) στο έλεος ενός κράτους που τροφοδοτεί με αίμα, δάκρυα και κατοχή για δεκαετίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια ενός δείπνου με πρεσβευτές άλλων χωρών, στην Άγκυρα, συμπληρώντας:
«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι η Ιερουσαλήμ να γίνει έδρα ειρήνης, ηρεμίας και αξιοπρέπειας και για τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες».
Μάλιστα, δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει «βέλη» και κατά της Ουάσιγκτον, σημειώνοντας πως οι ΗΠΑ «καλύπτονται με το αίμα των παλαιστινιακών παιδιών», αναφερόμενος στον θάνατο δεκάδων Παλαιστινίων, κατά τη μετακίνηση της πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.
«Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει πλέον το δικαίωμα να μιλάει για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και την ειρήνη».
Τόνισε επίσης, ότι η διπλωματία ως μέσο επίλυσης των κρίσεων έχει διαβρωθεί, γεγονός που προκάλεσε αρκετές σκέψεις για τους σκοπούς του το επόμενο διάστημα.
Ο Recep Tayyip Erdogan άφησε να εννοηθεί ότι σκοπεύει να αναπτύξει πυρηνικό οπλοστάσιο, λέγοντας πως «η Τουρκία είναι της γνώμης ότι η πυρηνική ενέργεια πρέπει να χρησιμοποιηθεί για ειρηνικούς σκοπούς.
Ωστόσο, οι κυριότερες απειλές εναντίον της χώρας και της περιοχής μας είναι από πυρηνικά όπλα.
Εκείνοι με τουλάχιστον 15.000 πυρηνικές κεφαλές απειλούν τώρα τον κόσμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης