Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η άνοδο στο πετρέλαιο λόγω Βενεζουέλας - Στο +0,30% και τα 79,46 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Συνεχίζεται η άνοδο στο πετρέλαιο λόγω Βενεζουέλας - Στο +0,30% και τα 79,46 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,36% στα 72,61 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινείται για μία ακόμα ημέρα το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η παραγωγή στη Βενεζουέλα θα μπορούσε να υποχωρήσει περαιτέρω μετά τις εκλογές της χώρας, ενώ οι πιθανές νέες κυρώσεις των ΗΠΑ θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις εξαγωγές.
Ειδικότερα, περί τις 9:24 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,30% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 79,46 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,36% στα 72,61 δολ. ανά βαρέλι.
«Τα αποθέματα πετρελαίου είναι περιορισμένα και οι ΗΠΑ είναι πιθανόν να εντείνουν τις κυρώσεις στη Βενεζουέλα, γεγονός που θα κάνει την κατάσταση στη χώρα χειρότερη και θα συνεχίσει να μειώνει την παραγωγή της χώρας», τονίζει ο αναλυτής της Mitsubishi Corp, Tony Nunan.
«Σε συνδιασμό με την αναμενόμενη πτώση της παραγωγής του Ιράν, καθώς οι ΗΠΑ ασκεί πιέσεις στους συμμάχους τους να μειώσει τις εισαγωγές, οι τιμές του πετρελαίου θα ξεπεράσουν τα 80 δολ. ανά βαρέλι, ενώ περιμένουμε να βρεθούν υψηλότερα», πρόσθεσε ο Nunan.
Οι ΗΠΑ εξετάζουν πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να επιβάλουν κυρώσεις σε βάρος της Βενεζουέλας, με την παραγωγή της χώρας να έχει μειωθεί κατά 1/3 τα τελευταία δύο χρόνια, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκαετιών.
Παράλληλα, η Ουάσιγκτον αναμένεται να ανακοινώσει και νέες κυρώσεις κατά του Ιράν, γεγονός που θα μπορούσε να μειώσει τις εξαγωγές της χώρας κατά 500 χιλ. βαρέλια ημερησίως μέχρι το τέλος του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης