Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Energy Aspects: Αναμένεται μεγάλη αναταραχή στην αγορά πετρελαίου - Μεγάλος κίνδυνος η Βενεζουέλα

Energy Aspects: Αναμένεται μεγάλη αναταραχή στην αγορά πετρελαίου - Μεγάλος κίνδυνος η Βενεζουέλα
Οι τιμές στην αγορά πετρελαίου κινούνται ανοδικά από τις αρχές του έτους
Για μεγάλη αναταραχή στην αγορά πετρελαίου προειδοποιούν οι αναλυτές με αφορμή τις αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν αλλά και τη μείωση της παραγωγής από τη Βενεζουέλα.
«Πιστεύω ότι όλη η άποψη του "χαμηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα" έχει πεθάνει» δήλωσε στο CNBC η Amrita Sen επικεφαλής αναλυτής για το πετρέλαιο στην Energy Aspects.
«Αναμένεται μεγάλη αναταραχή στην αγορά…
Έτσι τι ρίσκο ότι μπορείς να χάσεις τόσο μεγάλο όγκο εξαγωγών αργού από την αγορά είναι εκείνο που κάνει τις τιμές να κινούνται ανοδικά» πρόσθεσε.
Επισημαίνεται ότι οι τιμές στην αγορά πετρελαίου κινούνται ανοδικά από τις αρχές του έτους, με το Brent να φτάνει την Τρίτη (22/5/2018) στα 80 δολ. το βαρέλι.
Η Sen μπήκε κι ίδια στο γκρουπ των αναλυτών που προειδοποιούν για περαιτέρω ανοδική κίνηση στην τιμή του πετρελαίου λόγω της μειωμένης παραγωγής στη Βενεζουέλα, της επιβολής αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν και των πολέμων στη Συρία και την Υεμένη όπου εμπλέκονται οι βασικές χώρες παραγωγοί-πετρελαίου.
Ερωτηθείσα εάν πιστεύει ότι η Βενεζουέλα αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο για την αναταραχή στην αγορά από ό,τι η επιβολή αμερικανικών κυρώσεων στην αγορά, η Sen απάντησε «Πιστεύω ότι η Βενεζουέλα είναι μεγαλύτερος κίνδυνος.
Οι εξαγωγές της αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν 1,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης