Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

MetLife, 150 χρόνια: Ένας παγκόσμιος οργανισμός, που προχωρά μπροστά μαζί με τους πελάτες του

tags :
MetLife, 150 χρόνια: Ένας παγκόσμιος οργανισμός, που προχωρά μπροστά μαζί με τους πελάτες του
Κύριο γνώρισμα στην ιστορία της MetLife είναι η επένδυση στην καινοτομία
Το 2018 η MetLife, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους ασφαλιστικών υπηρεσιών παγκοσμίως, συμπληρώνει 150 χρόνια δραστηριότητας.
Από την ιδρυσή της, το 1868, μέχρι σήμερα, η MetLife ακολουθεί μια πορεία συνεχούς ανάπτυξης, με κύριο χαρακτηριστικό τη διαρκή εξελιξη και την αποτελεσματική προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών.
Κομβικά σημεία σε αυτή την πορεία ήταν η ένταξη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) το 2000, η εξαγορά της Alico το 2010, καθώς και η ανανέωση της εταιρικής στρατηγικής της το 2016, με στόχο την αύξηση της προστιθέμενης αξίας για τους πελάτες και τους επενδυτές.
Σήμερα, η MetLife δραστηριοποιείται σε 44 χώρες σε όλον τον πλανήτη, απασχολεί συνολικά 57.000 εργαζόμενους, διαθέτει ενεργά συμβόλαια συνολικής αξίας 4,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (στοιχεία μέχρι 12/31/2017) και έχει καταβάλει περίπου 45 δισεκατομμύρια δολάρια στους ασφαλισμένους της, ενώ την εμπιστεύονται πάνω από 90 εταιρίες του FORTUNE100, για την ασφάλιση του προσωπικού τους.
Κύριο γνώρισμα στην ιστορία της MetLife είναι η επένδυση στην καινοτομία,με σκοπό τη δημιουργία αξίας και τη διατήρηση της ηγετικής της θέσης στην αγορά. To 1879 έγινε η πρώτη εταιρία που προσέφερε ασφάλιση έναντι βιομηχανικών κινδύνων, το 1917 ήταν η πρώτη που εισήγαγε στην αγορά την ομαδική ασφάλιση για επιχειρήσεις και το 1921 η πρώτη που ανέπτυξε ομαδικά Συμβόλαια Περιοδικών Προσόδων.   
Το 1952, με το UNIVAC, έγινε η πρώτη ασφαλιστική εταιρία διεθνώς που εγκατέστησε ευρείας κλίμακας σύστημα ηλεκτρονικής επεξεργασίας δεδομένων.
Σήμερα, με προγράμματα όπως το MetLife Digital Ventures, το MetLife Digital Accelerator ή το Collab 3.0 EMEA, η εταιρία συνεχίζει να επενδύει στην τεχνολογία ως κινητήριο μοχλό για την ανακάλυψη νέων επιχειρηματικών ευκαιριών και αποτελεσματικότερων τρόπων συναλλαγής με τους πελάτες της.
Εξίσου διαχρονικό και αναπόσπαστο στοιχείο της κουλτούρας της MetLife αποτελεί η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και η έμπρακτη συνεισφορά στην ανάπτυξη και την ευημερία των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται. Στις αρχές του αιώνα, συνέβαλε στην αντιμετώπιση σοβαρής υγειονομικής κρίσης στη Βόρειο Αμερική, δημιουργώντας ειδικό Τμήμα Πρόνοιας για την προώθηση της πρόληψης και της ενημέρωσης του κοινού.
Μέσα από την προσφορά υπηρεσιών κατ’ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας για 44 χρόνια, η MetLife στήριξε περισσότερους από 20 εκατομμύρια ανθρώπους, σε 8.000 πόλεις στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Η διαχρονική συνεισφορά της MetLife στην προαγωγή της δημόσιας υγείας αποτυπώνεται επίσης σε πρωτοβουλίες, όπως η χρηματοδότηση προγράμματος έρευνας και θεραπείας για τη φυματίωση την περίοδο 1916 – 1923, το οποίο συνέβαλε στον περιορισμό των κρουσμάτων της νόσου στον τοπικό πληθυσμό κατά 56%, καθώς και η υλοποίηση το 1921, εκστρατείας ενημέρωσης μητέρων σε θέματα υγιεινής και διατροφής, με αποτέλεσμα να μειωθεί κατά τα δύο τρίτα η βρεφική θνησιμότητα στην περιοχή. Ουσιαστική ήταν η συμβολή της και στην αντιμετώπιση των συνεπειών των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ, με τη δωρεά συνολικά 2 εκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων, καθώς και την επένδυση 1 δισεκατομμυρίου σε μετοχές, για τη ενίσχυση της εθνικής οικονομίας της χώρας.
Η παράδοση προσφοράς της MetLife συνεχίζεται με την ίδια συνέπεια, μέχρι σήμερα. Το 2017 η εταιρία επένδυσε παγκοσμίως περισσότερα από 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια για την προώθηση της πράσινης οικονομίας, για τη δημιουργία αναπτυξιακών υποδομών, για την ενίσχυση της εκπαίδευσης και της έρευνας, αλλά και για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών μετά από φυσικές καταστροφές.
Επιπλέον, το MetLife Foundation, που ιδρύθηκε το 1976, έχει διαθέσει ως τώρα περισσότερα από 853 εκατομμύρια δολάρια σε επιδοτήσεις και προγράμματα.
«Η συμπλήρωση 150 ετών δραστηριότητας της MetLife είναι ένα σημαντικό ορόσημο, αν αναλογιστούμε ο κύκλος ζωής μιας επιχείρησης έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Είμαστε υπερήφανοι που εργαζόμαστε και εκπροσωπούμε στην Ελλάδα έναν τέτοιο παγκόσμιο οργανισμό, με τόσο πλούσια ιστορία και προσφορά.
Μια εταιρία που από την ίδρυσή της εστιάζει σταθερά στον άνθρωπο και στις ανάγκες του, που δεν παύει να εξελίσσεται, να καινοτομεί και να βαδίζει μπροστά, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife, κ. Δημήτρης Μαζαράκης.  
Με πυξίδα την πολύτιμη κληρονομιά και τη συσσωρευμένη εμπειρία της στην αγορά, η MetLife παγκοσμίως και στην Ελλάδα, οικοδομεί σήμερα γερά θεμέλια για το μέλλον και δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να συνεχίσει να καλύπτει τις ανάγκες των ασφαλισμένων της και τα επόμενα 150 χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης