Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποίηση Border Capital: Έρχεται νέα διόρθωση στη Wall Street - Πουλήστε τις μετοχές

Προειδοποίηση Border Capital: Έρχεται νέα διόρθωση στη Wall Street - Πουλήστε τις μετοχές
Οι ενισχυμένες αποδόσεις των ομολόγων αποτελούν κίνδυνο για τα χρηματιστήρια, καθώς σημαίνουν υψηλότερα κόστη για τις εταιρείες
Η αγορά ομολόγων προειδοποιεί για επικείμενη διόρθωση και οι επενδυτές θα πρέπει πωλήσουν τις μετοχές των εισηγμένων εταιρειών που έχουν αγοράσει, δήλωσε στο CNBC ένας στρατηγικός αναλυτής, αναφερόμενος στη Wall Street.
Τα κόστη δανεισμού αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, με την απόδοση τόσο του 10ετους όσο και του 2ετούς αμερικανικού να φτάνει σε υψηλό πολλών ετών την περασμένη Παρασκευή (18/5/2018).
Ωστόσο, οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων αποτελούν κίνδυνο για τα χρηματιστήρια δεδομένου ότι σημαίνουν υψηλότερα κόστη για τις εταιρείες και κατά συνέπεια μικρότερα μερίσματα για τους μετόχους.
Την ίδια στιγμή, η διαφορά μεταξύ μακροπρόθεσμου και βραχυπρόθεσμου κόστους δανεισμού συνεχίζει να περιορίζεται, κάτι που περιγράφεται μέσω της επίπεδης καμπύλης απόδοσης.
Αυτό δείχνει ότι οι επενδυτές θεωρούν ότι τα 2ετή ομόλογα είναι σχεδόν το ίδιο επικίνδυνα όσο τα 10ετή.
Σε μια τυπική οικονομία, τα βραχυπρόθεσμα ομόλογα έχουν λιγότερους κινδύνους, καθώς ο εκάστοτε επενδυτής μπορεί να προβλέψει πιο εύκολα τι θα γίνει αύριο παρά τον επόμενα μήνα.
«Οι αποδόσεις ανεβαίνουν και η καμπύλη αποδόσεων γίνεται πιο επίπεδη.
Πολύ σπάνια προκύπτουν θετικά αποτελέσματα από αυτό», δήλωσε ο Michael Howell, διευθύνων σύμβουλος της Border Capital.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι όσοι είναι πλήρως επενδεδυμένοι στις μετοχές θα πρέπει να ανησυχούν πολύ.
Εκτός από την άνοδο στις αποδόσεις, υπάρχει μια σειρά παραγόντων που μπορούν να προκαλέσουν ενδεχόμενη διόρθωση.
Ο λόγος για τη μεγαλύτερη διάθεση για κίνδυνο, η μείωση των κεφαλαιακών ροών και μια συνεχιζόμενη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης