Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Η ΠΓΔΜ δέχθηκε το erga omnes – Σε αυτή τη βάση μπορεί να γίνουν περαιτέρω βήματα για λειτουργική συμφωνία

Παππάς: Η ΠΓΔΜ δέχθηκε το erga omnes – Σε αυτή τη βάση μπορεί να γίνουν περαιτέρω βήματα για λειτουργική συμφωνία
Τα τελευταία βήματα πρέπει να γίνουν με μεγάλη προσοχή, να μην γίνονται άτσαλες κινήσεις υποστήριξε ο κ. Παππάς
Την θέση πως η ΠΓΔΜ έκανε το βήμα να δεχθεί το erga omnes και ότι αυτό αποτελεί μια βάση, πάνω στην οποία μπορούν να γίνουν περαιτέρω βήματα για να υπάρξει μια λειτουργική συμφωνία διατύπωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς.
«Αυτό που πρέπει να πούμε προς την πλευρά της FYROM είναι ότι πρέπει τα τελευταία βήματα να γίνουν με μεγάλη προσοχή, να μην γίνονται κινήσεις οι οποίες δίνουν μία εικόνα άτσαλων κινήσεων και να υπογραμμίσουμε ότι υπάρχει η δέσμη προτάσεων του Μάθιου Νίμιτς, πάνω στις οποίες υπάρχει η δυνατότητα να εξευρεθεί μία λύση.
Έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα η γειτονική χώρα και δεν πρέπει να το βγάζουμε από τη συζήτηση μέσα στην Ελλάδα υπό το φως μίας ατυχούς διαρροής του συγκεκριμένου ονόματος (Μακεδονία του Ίλιντεν).
Έκανε το βήμα να δεχτεί το erga omnes, ήταν κάτι το οποίο δεν είχε καταφέρει η εξωτερική μας πολιτική μέχρι στιγμής, η πλευρά της FYROM δεν συζητούσε επ’ ουδενί να υπάρχει μία ονομασία για όλες τις χρήσεις.
Έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα.
Νομίζω ότι στη βάση αυτού του κεκτημένου μπορούν να γίνουν περαιτέρω βήματα τα οποία να καταλήξουν σε μία λειτουργική συμφωνία» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Παππάς.
Όσον αφορά το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία ο κ.Παππάς εξέφρασε την ελπίδα μετά τις τουρκικές εκλογές η πολιτική σταθεροποίηση να βελτιώσει και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
«Διότι δεν θα υπάρχει κανένας λόγος να εργαλειοποιείται μία σχέση με την Ελλάδα για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.
Η κράτηση των στρατιωτών μας είναι μία απαράδεκτη πράξη, είναι μία πράξη που δεν αρμόζει σε Κράτος - Δικαίου.
Δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και υπάρχει κράτηση χωρίς να έπρεπε να υπάρχει.
Η Ελλάδα κάνει ό,τι είναι δυνατόν και καταγγέλλει αυτή τη στάση σε όλα τα επίπεδα» τόνισε ο κ.Παππάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης