Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη μείωση των δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων στο 15% από 25%

tags :
Κίνα: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη μείωση των δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων στο 15% από 25%
Η ανακοίνωση της κινεζικής κυβέρνησης έρχεται στον απόηχο των νέων διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ για το εμπόριο
Σε μείωση των δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων αναμένεται να προχωρήσει η Κίνα από την 1η Ιουλίου 2018, όπως ανακοίνωσε σήμερα (22/5) η κυβέρνηση της χώρας, λίγες μόλις ώρες μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου γύρου διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ για τα εμπορικά ζητήματα.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε η Επιτροπή Τελωνειακού Δασμολογίου του κινεζικού Κρατικού Συμβουλίου, οι δασμοί στις εισαγωγές οχημάτων θα μειωθούν στο 15% από 25%, εγώ μείωση θα υπάρξει και στις εισαγωγές εξαρτημάτων αυτοκινήτων, και συγκεκριμένα στο 6% από 8% προηγουμένως.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι παραπάνω κινήσεις «θα προωθήσουν τη μετατροπή και την αναβάθμιση της αυτοκινητοβιομηχανίας και θα ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των καταναλωτών».
Η ανακοίνωση της κινεζικής κυβέρνησης έρχεται σε μία περίοδο διαπραγματεύσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, οι οποίες αποσκοπούν στην αποτροπή ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως.
Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ο τομέας των αυτοκινήτων βρέθηκε στο επίκεντρο, με τον Αντιπρόσωπο Εμπορίου των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, να αναφέρεται σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2018, η οποία δείχνει ότι η Κίνα δεν παρέχει ίσους όρους ανταγωνισμού για τους ξένους κατασκευαστές οχημάτων.
Ήδη από τον περασμένο μήνα, σε μία προσπάθεια να αποκλιμακώσει τις εμπορικές εντάσεις, ο κινέζος πρόεδρος, Xi Jinping, είχε δεσμευτεί να μειώσει τους δασμούς στα οχήματα και να μειώσει τους περιορισμούς των ξένων επενδυτών στον τομέα.
Το περασμένο έτος, η Κίνα εισήγαγε συνολικά 1,2 εκατ. οχήματα, όγκος που αντιπροσωπεύει περίπου το 4% των πωληθέντων οχημάτων συνολικά.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης