Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη στη Wall Street, καθώς η Κίνα μειώνει τους δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων

Οριακά κέρδη στη Wall Street, καθώς η Κίνα μειώνει τους δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων
Με οριακά κέρδη άνοιξε η Wall Street, καθώς η Κίνα ανακοίνωσε πως θα μειώσει τους δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων
Με οριακά κέρδη άνοιξε σήμερα (22/5/2018) η Wall Street, μία ημέρα αφότου ο Dow Jones τερμάτισε πάνω από το όριο των 25.000 μονάδων, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, καθώς η Κίνα ανακοίνωσε πως θα μειώσει τους δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones industrial average ενισχυόταν κατά 0,2% στις 25.054 μονάδες, του S&P 500 σημείωνε άνοδο 0,2% στις 2.739 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,4% υψηλότερα στις 7.425 μονάδες.


H Κίνα ανακοίνωσε σήμερα πως θα μειώσει τους δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων από την 1η Ιουλίου 2018, λίγες μόλις ώρες μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου γύρου διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ για τα εμπορικά ζητήματα.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε η Επιτροπή Τελωνειακού Δασμολογίου του κινεζικού Κρατικού Συμβουλίου, οι δασμοί στις εισαγωγές οχημάτων θα μειωθούν στο 15% από 25%, εγώ μείωση θα υπάρξει και στις εισαγωγές εξαρτημάτων αυτοκινήτων, και συγκεκριμένα στο 6% από 8% προηγουμένως.
Οι μετοχές των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών Ford και General Motors κινούνται υψηλότερα, σημειώνοντας κέρδη 0,9% και 1,2% αντίστοιχα.
Στη χθεσινή άνοδο των αμερικανικών μετοχών συνέβαλε η υποχώρηση των ανησυχιών για έναν εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα, καθώς οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου σημείωσαν «σημαντική πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις, όπως δήλωσε και ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ τόνισε ότι ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ και Κίνας έχει «παγώσει», μετά από τη συμφωνία αναφορικά με τους δασμούς που επετεύχθη μεταξύ των δύο χωρών.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, ανοδικά κινείται για μία ακόμα ημέρα το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η παραγωγή στη Βενεζουέλα θα μπορούσε να υποχωρήσει περαιτέρω μετά τις εκλογές της χώρας, ενώ οι πιθανές νέες κυρώσεις των ΗΠΑ θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις εξαγωγές.
Συγκεκριμένα, το Brent ενισχύεται κατά 1% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 80 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του 0,2% στα 72,5 δολ. ανά βαρέλι.
Στα εταιρικά νέα, οι μετοχές της Lowe's ενισχύονται κατά 1,4%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της J.C. Penney, Marvin Ellison, θα γίνει ο νέος διευθύνων της σύμβουλος.
Η μετοχή της J.C. Penney υποχωρεί κατά 5% στον απόηχο της είδησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης