Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υψηλότερα οι ευρωαγορές, καθώς η Κίνα μειώνει τους δασμούς στα αυτοκίνητα - «Ανάσα» για τον FTSE MIB, στο +0,54%

Υψηλότερα οι ευρωαγορές, καθώς η Κίνα μειώνει τους δασμούς στα αυτοκίνητα - «Ανάσα» για τον FTSE MIB, στο +0,54%
Με συγκρατημένη άνοδο έκλεισαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, στον απόηχο της είδησης ότι η Κίνα προχωρά σε μείωση των δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων
Με συγκρατημένη άνοδο έκλεισαν σήμερα (22/5/2018) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τα «βλέμματα» να παραμένουν στραμμένα στις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, ενώ θετικά το επενδυτικό κλίμα βοήθησε η είδηση ότι η Κίνα προχωρά σε μείωση των δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,27% υψηλότερα στις 396,94 μονάδες.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε κατά 0,54% στις 23.216,57 μονάδες.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε κέρδη 0,71% στις 13.169,92 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε κατά 0,23% υψηλότερα στις 7.877,45 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο 0,05% στις 5.640,10 μονάδες.


H Κίνα ανακοίνωσε σήμερα πως θα μειώσει τους δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων από την 1η Ιουλίου 2018, λίγες μόλις ώρες μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου γύρου διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ για τα εμπορικά ζητήματα.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε η Επιτροπή Τελωνειακού Δασμολογίου του κινεζικού Κρατικού Συμβουλίου, οι δασμοί στις εισαγωγές οχημάτων θα μειωθούν στο 15% από 25%, εγώ μείωση θα υπάρξει και στις εισαγωγές εξαρτημάτων αυτοκινήτων, και συγκεκριμένα στο 6% από 8% προηγουμένως.
Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες κατέγραψαν σημαντική άνοδο σχεδόν 1%, με τις Volkswagen (+2%), BMW (+1,8%) και Daimler (+1,5%) να κλείνουν όλες υψηλότερα.
Την ίδια ώρα, η αβεβαιότητα επιμένει στην Ιταλία, καθώς προβλήματα δείχνουν να προκύπτουν με την επιλογή του Giuseppe Conte για τον πρωθυπουργικό θώκο.
Όπως σημειώνει δημοσίευμα της εφημερίδας «La Repubblica», ο Conte ενδέχεται να μην δεχθεί την πρόταση, καθώς υπάρχουν αρκετές αμφιβολίες για το κατά πόσο θα τα καταφέρει στη θέση του πρωθυπουργού με δεδομένο ότι δεν διαθέτει πολιτική εμπειρία.
Ως εκ τούτου έχει ξεκινήσει μία φημολογία για πιθανή ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, Luigi Di Maio, με δεδομένο ότι είναι και ο κομματικός σχηματισμός που κέρδισε τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές.
Μάλιστα η La Repubblica υποστηρίζει ότι υπάρχει διαμάχη μεταξύ Di Maio και Salvini για το θέμα, με τον πρόεδρο της Ιταλίας Mattarella απλά να αναμένει τις εξελίξεις.
Την ίδια ώρα, η Κομισιόν απευθύνει διαρκείς εκκλήσεις στη νέα ιταλική κυβέρνηση για συνετή δημοσιονομική πολιτική, γεγονός που προκαλεί νευρικότητα στους επενδυτές.
Πάντως, οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων υποχώρησαν σήμερα από τα υψηλά 14 μηνών.
Τα ιταλικά ομόλογα βρέθηκαν υπό πίεση τις τελευταίες ημέρες, εν μέσω ανησυχιών ότι η νέα κυβέρνηση θα προβεί σε αυξήσεις των δημοσίων δαπανών.
Η πιθανότητα μιας κυβέρνησης συνασπισμού ανάμεσα στο Κίνημα Πέντε Αστέρων και στη Λέγκα του Βορρά έχει αυξήσει την απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου σχεδόν κατά 70 μονάδες βάσης από την αρχή του μήνα.
Σήμερα, το επιτόκιο του 10ετούς της Ιταλίας υποχώρησε στο 2,32%, αρκετά χαμηλότερα του υψηλού 14 μηνών του 2,41% που είχε «αγγίξει» νωρίτερα.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης