Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Zuckerberg ζητά «συγγνώμη» από την Ευρώπη - «Θα πάρει χρόνο να διορθώσουμε τα λάθη μας»

tags :
Ο Zuckerberg ζητά «συγγνώμη» από την Ευρώπη - «Θα πάρει χρόνο να διορθώσουμε τα λάθη μας»
Αναμενόμενες οι απαντήσεις του Mark Zuckerberg στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 
Ως αναμενόμενες και μη πειστικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι απαντήσεις του επικεφαλής του Facebook κατά τη σημερινή (22 Μαΐου 2018) απολογία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε παρόμοιο κλίμα με την κατάθεσή του στο αμερικανικό Κογκρέσο.
Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου του Facebook αναφορικά με την συλλογή δεδομένων ακόμη και χρηστών που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα του, όταν απάντησε πως η συνάντηση έχει ξεπεράσει κατά 15 λεπτά το πρόγραμμα και «θα χάσει την πτήση του»!
Ο Mark Zuckerberg κλήθηκε από την ΕΕ για να δώσει εξηγήσεις για την χρήση των δεδομένων του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου λίγους μήνες μετά το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica και την αυθαίρετη παραβίαση 87 εκατομμυρίων λογαριασμών χρηστών.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Antonio Tajani.
Τα βασικά ζητήματα τα οποία τέθηκαν από την πλευρά των Ευρωβουλευτών ήταν η ρύθμιση του Facebook σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, η πληρωμή φόρων, οι ψευδείς ειδήσεις (fake news), η προστασία των χρηστών και των δεδομένων τους από υποθέσεις τύπου Cambridge Analytica, η αρχειοθέτηση και παρακολούθηση ατόμων που δεν είναι χρήστες του Facebook (shadow accounts).
Σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica, ανέφερε ότι «είναι πλέον μία από τις προτεραιότητές μας να προστατεύσουμε με κάθε κόστος τα δεδομένα των χρηστών μας. Έχουμε πλέον διπλασιάσει τον αριθμό των εργαζομένων που ασχολούνται με την ασφάλεια.
Δεν μπορούμε να διορθώσουμε τα λάθη μας μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Ζητάμε συγγνώμη».
Επίσης, αναφορικά με τις ψευδείς ειδήσεις και την τρομοκρατία, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «διαθέτουμε αλγόριθμο ο οποίος βρίσκει άμεσα το 99% των μηνυμάτων τρομοκρατίας και τα περιορίζει.
Τα fake news είναι τριών κατηγοριών, τα spam, τα μηνύματα που στόχο έχουν την επικίνδυνη παραπλάνηση και τα απλά μηνύματα που από πλάνη κάποιοι διαχέουν.
Η μεσαία κατηγορία μας απασχολεί και κάνουμε ότι είναι δυνατό ώστε να δημιουργήσουμε το πλαίσιο που θα δώσει ξανά ώθηση στην αλήθεια και την ενημέρωση.
Κλείνοντας, απάντησε ότι το Facebook πληρώνει φόρους σε όλες τις χώρες που διαθέτει φυσική παρουσία.
«Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην Ευρώπη και δαπανούμε σημαντικά ποσά για την ανάπτυξη της οικονομίας και την δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ευρώπη.
Ήδη διαθέτουμε δύο από τα μεγαλύτερα data center μας σε Ευρωπαϊκό έδαφος και είναι υπό κατασκευή και ένα τρίτο στην Δανία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης