Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μετά το Υγεία «ισχυρό» χτύπημα του fund CVC και στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν

Μετά το Υγεία «ισχυρό» χτύπημα του fund CVC και στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν
Τα πάνω κάτω στην αγορά ιδιωτικών θεραπευτηρίων - Σε δύσκολη θέση Ιατρικό-Ευρωκλινική-Πληροφορίες για ενδιαφέρον του CVC και για το Ρέα
Νέο ισχυρό χτύπημα ετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες το CVC το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την εξαγορά του Υγεία.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διαδικασία που τρέχει η Τράπεζα Πειραιώς για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν μέσω πρόσκλησης σε δυνητικούς επενδυτές το CVC έχει αποφασίσει να αποκτήσει προσφέροντας υψηλό τίμημα και το Ερρίκος Ντυνάν. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η προσφορά του CVC για το Ντυνάν κυμαίνεται  μεταξύ 66 και 75 εκ ευρώ και απέχει σημαντικά από τις προσφορές άλλων ενδιαφερομένων γεγονός που το καθιστά το απόλυτο φαβορί.
Σε περίπτωση που το CVC αποκτήσει τον έλεγχο του Υγεία όσο και του Ντυνάν καθίσταται απόλυτα κυρίαρχος παίκτης στον κλάδο των ιδιωτικών θεραπευτηρίων μεγάλου μεγέθους ελέγχοντας μερίδιο αγοράς στις Γενικές Κλινικές το οποίο θα ξεπερνά το 40% και μερίδιο αγοράς στα ιδιωτικά μαιευτήρια το οποίο θα υπερβαίνει το 35%.
Με μεγάλη απόσταση στη δεύτερη θέση στον κλάδο των Γενικών Κλινικών θα βρίσκεται το Ιατρικό Αθηνών και στα μαιευτήρια το ΙΑΣΩ. Στα μαιευτήρια ουσιαστικά CVC και Ιασώ θα μονοπωλούν τον κλάδο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το CVC σήμερα ελέγχει το Μετροπόλιταν, το ΙΑΣΩ General και με την προσθήκη Υγεία και Ντυνάν πέρα από τον έλεγχο των δύο γενικών κλινικών αποκτά και τις μαιευτικές κλινικές Μητέρα και Λητώ.
Με την κρίσιμη μάζα που θα δημιουργηθεί και με την κεφαλαιακή ισχύ που διαθέτει πρώτον μπορεί να πετύχει σημαντική εξοικονόμηση πόρων σε επίπεδο διοικητικού κόστους και δεύτερον να συνάψει μεγάλες συμφωνίες με ασφαλιστικές εταιρίες και μάλιστα με χαρακτηριστικά αποκλειστικότητας.
Αυτό πρακτικά του δίνει τη δυνατότητα να πιέσει ασφυκτικά τον ανταγωνισμό και να δημιουργήσει συνθήκες κατάρρευσης άλλων εταιριών που αντιμετωπίζουν προβλήματα ή δυσκολεύονται σε χρηματοοικονομικό επίπεδο όπως ο όμιλος Ιατρικού και Ευρωκλινική.
Επισημαίνεται ότι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από το CVC και για τη μαιευτική κλινική Ρέαη οποία πρόσφατα απέκτησε και άδεια γενικής κλινικής.
Η κλινική αναδιάρθρωσε πρόσφατα το δανεισμό της που είναι εν συνόλω στην τράπεζα Πειραιώς.
Παρά το γεγονός ότι εμφανίζεται ως πολυμετοχική εταιρία ελέγχεται από μονοψήφιο αριθμό γιατρών.  
Σε περίπτωση που το CVC αποκτήσει και το Ρέα καθίσταται αντιληπτό ότι αποκτά απόλυτη κυριαρχία στο λεκανοπέδιο τόσο στις γενικές όσο και τις μαιευτικές κλινικές.

Νίκος Καρούτζος
Nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης