Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: Χαμένη γενιά οι «Millennials»; - Δε θα γίνουν ποτέ πλουσιότεροι από τους γονείς τους

tags :
Fed: Χαμένη γενιά οι «Millennials»; - Δε θα γίνουν ποτέ πλουσιότεροι από τους γονείς τους
Η πολλά υποσχόμενη γενιά των «Millennials» ενδέχεται να μην γίνει ποτέ τόσο πλούσια όσο η αμέσως προηγούμενη γενιά…
Το μέσο εισόδημα μίας οικογένειας με γονείς «Millennials» στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι επί του παρόντος κατά μέσο όρο 34% υποδεέστερο από τον δυνητικό (εξαιρώντας μεταξύ άλλων την κρίση του 2008), σύμφωνα με έρευνα (με τίτλο «Μια Χαμένη Γενιά?») που συνέταξε η Federal Reserve του St. Louis.
Παράλληλα, η Τράπεζα διαπιστώνει ότι οι «Millennials», όπως ονομάστηκαν στις Η.Π.Α. όσοι γεννήθηκαν μετά το 1980 (ηλικίας μεταξύ 18 και 38 ετών) και βίωσαν έντονα την ταχεία τεχνολογική πρόοδο, την καινοτομία, τα ανοικτά σύνορα και την παγκοσμιοποίηση, δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το οικονομικό σοκ της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, η οποία τους «χτύπησε» μεταξύ 20 και 30 ετών.
Επίσης, από την έρευνα διαπιστώνεται ότι όσοι γεννήθηκαν τις δεκαετίες του 1960 και 1970 κατέχουν 11% και 18% λιγότερο πλούτο από τον δυνητικό, ενώ κερδισμένοι -κατά 17%- εμφανίζονται οι γεννηθέντες τη δεκαετία του 1930.
«Η Μεγάλη Ύφεση αύξησε το εισοδηματικό χάσμα μεταξύ των γενεών», σχολιάζεται στην έκθεση.

Σε αντίθετο κλίμα...

Οι «Millennials» θα είναι η πιο πλούσια γενιά που υπήρξε ποτέ, παγκοσμίως

Οι «Millennials» θα αποτελέσουν την πιο πλούσια γενιά που έχει περάσει από τον κόσμο, παρά τη σημαντική εισοδηματική ανισότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε σχέση με τις μεγαλύτερες ηλικίες, η οποία προκαλεί και τον αποκλεισμό των νέων από την αγορά ακινήτων, αναφέρει σε έκθεσή της η UBS.
Μεταξύ άλλων, η ελβετική τράπεζα επικαλείται για την πρόβλεψή της την μεγάλη περιουσία που θα κληρονομήσουν ορισμένοι εκ των Millennials τα επόμενα χρόνια, από τους συγγενείς τους.
«Για τη γενιά των Millennials είναι γνωστό πως πρόκειται για φτωχούς ανθρώπους που δεν μπορούν να έχουν τι δικό τους σπίτι.
Αυτή, όμως, η γενιά, θα είναι η πλουσιότερη γενιά έχει υπάρξει στις Η.Π.Α. και τον κόσμο.
Βασικό είναι το γεγονός ότι ο πλούτος δεν εξαφανίζεται.
Ο πλούτος εξακολουθεί να υπάρχει στην οικονομία.
Όπως μεταφέρεται από τις γενιές, το γεγονός ότι η γενιά των Millennials είναι μικρότερη ηλικιακή ομάδα, σημαίνει κατ 'ανάγκη ότι ο ίδιος όγκος πλούτου θα διανεμηθεί σε μικρότερο αριθμό ανθρώπων», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Ο συνολικός πλούτος που θα κληρονομήσει η γενιά των Millennials ανέρχεται τα 32 τρισεκ. δολάρια, στις Ηνωμένες Πολιτείες, με το ποσό σε παγκόσμια κλίμακα να φτάνει τα 217 τρισεκ. δολάρια!
Η μεταβίβαση του πλούτου, ο οποίος μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, θα διαρκέσει 20 με 30 χρόνια, εκτιμάται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης