Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μετά το Υγεία….τι θα συμβεί στην MIG; - Δεν θα υπάρξουν άλλες κινήσεις στο ορατό μέλλον – Μετατίθεται η πώληση της Attica

Μετά το Υγεία….τι θα συμβεί στην MIG; - Δεν θα υπάρξουν άλλες κινήσεις στο ορατό μέλλον – Μετατίθεται η πώληση της Attica
Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ σημαντικοί καθώς η MIG θα πρέπει να παρουσιάσει ένα σχέδιο απεμπλοκής της Πειραιώς με τέτοιο τρόπο που όλες οι πλευρές να αισθάνονται δικαιωμένες.
H πώληση του Υγεία του ισχυρότερου ιδιωτικού θεραπευτηρίου στην Ελλάδα στο fund CVC προκαλεί εύλογα ερωτήματα για το μέλλον της MIG.
Τι θα συμβεί στην Marfin Investment Group;
Υπάρχει κίνδυνος διαμελισμού, υπάρχει κίνδυνος το δημιούργημα του αείμνηστου Ανδρέα Βγενόπουλου να καταστραφεί;
Η απάντηση είναι όχι, δεν συμφέρει κανένα η καταστροφή της MIG.
H εταιρία συμμετοχών ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα recovery story της ελληνικής οικονομίας εάν όντως η οικονομία ανέκαμπτε.
Η χώρα οδηγήθηκε στο χάος οπότε εταιρίες συνδεδεμένες με την πραγματική οικονομία εγκλωβίστηκαν.
Φθάνοντας στο σήμερα, δεν υπάρχει ο Βγενόπουλος που είχε ένα μεγάλο όραμα αλλά και σχέδια για να ολοκληρώσει την συνεργασία με την Πειραιώς.
Έχει όμως διοίκηση υπό τον Παπανικολάου που φαίνεται ότι έβαλε στην ζυγαριά τα θετικά και τα αρνητικά μιας πώλησης και μαζί με το διοικητικό συμβούλιο συναποφάσισαν την πώληση του Υγεία.
Η πώληση του Υγεία πέραν των εξελίξεων που προκαλεί στον κλάδο δίνει χρόνο, πολύτιμο χρόνο στην MIG, πολύτιμο χρόνο στην Πειραιώς.
Από την πώληση του Υγεία σε υπερδιπλάσια τιμή από το τίμημα του Αποστολόπουλου Ιατρικό Αθηνών η Πειραιώς στέλνει ένα μήνυμα στον SSM ότι δρομολογεί την εξυγίανση και την μείωση του πιστωτικού ρίσκου.
Η MIG από την πλευρά της επίσης κερδίζει χρόνο γιατί η πώληση ενός τόσο ισχυρού περιουσιακού στοιχείου επιτρέπει στην πιο ήρεμη ανάλυση της επόμενης ημέρας.
Η άποψη ότι μετά το Υγεία σειρά έχει το Attica group δεν θα επιβεβαιωθεί.
Τόσο η Πειραιώς, όσο και η MIG – και λόγω πετρελαίου – δεν θα βιαστούν να πάρουν αποφάσεις για το Attica group τις δραστηριότητες στον χώρο της ναυτιλίας.
Μπορεί η MIG να κερδίσει χρόνο αλλά σε αυτό το διάστημα που μπορεί να είναι όλο το 2018 θα πρέπει να παρουσιάσει ένα πλάνο αναδιάρθρωσης των εταιριών με στόχο την περαιτέρω μείωση του δανεισμού.
Η Πειραιώς έχει τρεις τρόπους να απεμπλακεί από την MIG, να πουλήσει το ομολογιακό των 440 εκατ, να μεταβιβάσει τα δάνεια ή να πουλήσει μετοχές.
Η τελευταία επιλογή η πώληση μετοχών ούτε εξετάζεται, ωστόσο οι δύο πρώτες επιλογές αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης.
Θα ήταν λάθος να επικρατήσει η άποψη ότι εάν είναι να πάρει πίσω τα χρήματα της η Πειραιώς ας καταστραφεί η MIG.
Όχι ένας τέτοιος συλλογισμός δεν έχει θιασώτες.
Είναι προς το συμφέρον της Πειραιώς η οικονομική ανάκαμψη και η ισχυροποίηση της MIG.
Είναι προς το συμφέρον της Πειραιώς η MIG να επιτυγχάνει κέρδη να αναδιαρθρώνει δάνεια και να μειώνει δανεισμό.
Υπάρχει μια κοινή συναντίληψη μεταξύ Πειραιώς και MIG στο θέμα αυτό και προφανώς η εξέλιξη αυτή είναι υγιής.
Η MIG είναι ένα σπουδαίο δημιούργημα που μπορεί να έχασε ένα πολύτιμο μέλος της αλλά δεν έχασε την αξία της.
Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ σημαντικοί καθώς η MIG θα πρέπει να παρουσιάσει ένα σχέδιο απεμπλοκής της Πειραιώς με τέτοιο τρόπο που όλες οι πλευρές να αισθάνονται δικαιωμένες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης