Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Διχογνωμία στην ΕΠΑΘ της ΤτΕ για τα διοικητικά πρόστιμα σε πρώην στελέχη της Πειραιώς – Ίσως σε 10 ημέρες ανακοινώσεις

Διχογνωμία στην ΕΠΑΘ της ΤτΕ για τα διοικητικά πρόστιμα σε πρώην στελέχη της Πειραιώς – Ίσως σε 10 ημέρες ανακοινώσεις
Δεν μπορεί ένα όργανο αναρμόδιο στηριζόμενο σε ένα φαιδρό πόρισμα να στιγματίσει τραπεζικά στελέχη που προσέφεραν στον κλάδο, να διαπομπεύονται και να στοχοποιούνται
Διχογνωμία φαίνεται ότι επικρατεί στην Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων (ΕΠΑΘ) ως προς το λεπτό θέμα της επιβολής ή μη επιβολής διοικητικών προστίμων σε πρώην στελέχη της τράπεζας Πειραιώς.
Με βάση ορισμένες πηγές ίσως την άλλη εβδομάδα υπάρξουν κάποιες ανακοινώσεις αν και προαπαιτούμενο είναι να συνεδριάσει η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων.
Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι μέλη της ΕΠΑΘ θεωρούν ότι δεν υφίσταται θέμα επιβολής διοικητικών προστίμων ενώ κάποιοι άλλοι επιμένουν ότι θα πρέπει να επιβληθούν διοικητικά πρόστιμα για λάθη και παραλείψεις.
Μάλιστα με βάση ορισμένες πληροφορίες εισηγούνται διοικητικά πρόστιμα από 5.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ.
Το bankingnews έχει πάρει ξεκάθαρη θέση από την αρχή για το διάτρητο, νομικά έωλο και ατεκμηρίωτο πόρισμα της ΤτΕ για την Πειραιώς.
Οι δυνητικές ζημίες των 151 εκατ ευρώ περιορίστηκαν στα 61 εκατ και όπως θα αποδειχθεί πολύ σύντομα θα προκύψει μέσω των ανακλήσεων προβλέψεων και κέρδος…
Το πόρισμα της ΤτΕ στηρίζεται σε παραδοχές και φαντασιώσεις των συντακτών, όχι σε στοιχεία αλλά σε υποθέσεις και το κυριότερο όλων χρειάστηκε εν κρυπτώ να συντάξει παράλληλο πόρισμα ο SSM κατόπιν εορτής ώστε να δικαιολογήσει την αναρμοδιότητα της Τράπεζας της Ελλάδος.
Με θολά κίνητρα και περίεργα ελατήρια οι συντάκτες του πορίσματος της ΤτΕ έχουν αποτύχει στο σκέλος της διαφάνειας.
Προσπάθησαν και προσπαθούν να σπιλώσουν τα πρώην στελέχη της Πειραιώς που έδωσαν ένα τεράστιο και όπως αποδείχθηκε επιτυχημένο αγώνα να διασώσουν στο παρελθόν την τράπεζα Πειραιώς.
Εάν και εφόσον επιβληθούν διοικητικά πρόστιμα δεν θα πρέπει να κυριαρχήσει η άποψη ότι αυτά προσδιορίζουν και το εύρος της ζημίας που προκάλεσε το κάθε στέλεχος οπότε υποβαθμίζεται το πόρισμα και η βαρύτητα του.
Να μην επικρατήσει η άποψη κάθε χρόνο επιβάλλονται δεκάδες διοικητικά πρόστιμα στα νομικά πρόσωπα των τραπεζών οπότε δεν τρέχει και τίποτε.
Εάν και εφόσον επιβληθούν διοικητικά πρόστιμα θα πρέπει όλα τα στελέχη να προσφύγουν στην δικαιοσύνη, κατά της ομάδας της ΕΠΑΘ και κατά της ΤτΕ στον καθένα ξεχωριστά και να ζητούν ηθική και οικονομική αποζημίωση.
Δεν μπορεί ένα όργανο αναρμόδιο στηριζόμενο σε ένα φαιδρό πόρισμα να στιγματίσει τραπεζικά στελέχη που προσέφεραν στον κλάδο, να διαπομπεύονται και να στοχοποιούνται ως οι κακοί του συστήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης