Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Εισαγγελική έρευνα για την παρακράτηση από τα ΕΛΤΑ των πληρωμών προς τη ΔΕΗ

tags :
Εισαγγελική έρευνα για την παρακράτηση από τα ΕΛΤΑ των πληρωμών προς τη ΔΕΗ
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διερευνά κατά πόσο η ΔΕΗ προέβη σε όλες τις ενέργειες για να αποτρέψει τη συσσώρευση χρέους αλλά και για να διεκδικήσει τα οφειλόμενα ποσά
Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο σάλος που ξέσπασε σχετικά με τις καθυστερήσεις καταβολής από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στη ΔΕΗ χρηματικών ποσών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, από τις εξοφλήσεις λογαριασμών ηλεκτρισμού στις οποίες προχώρησαν πελάτες της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού μέσω των ΕΛΤΑ.
Η εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προέρχεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και, με βάση με τις ίδιες πληροφορίες, στο «στόχαστρο» της έρευνας βρίσκεται και η ΔΕΗ, καθώς διερευνάται κατά πόσο προχώρησε στις προσήκουσες ενέργειες τόσο για να αποτρέψει τη συσσώρευση χρέους όσο και για να διεκδικήσει τα οφειλόμενα ποσά.
Μάλιστα, η εταιρεία έχει ήδη ειδοποιηθεί εγγράφως για την προκαταρκτική εξέταση.  
Όπως έχει γίνει γνωστό, το συσσωρευμένο χρέος των ΕΛΤΑ προς τη ΔΕΗ έφτασε τα 50 εκατ. ευρώ, ενώ λόγω της καθυστέρησης πολλοί καταναλωτές κατέληξαν να απωλέσουν την έκπτωση συνέπειας 15%, παρόλο που είχε αποπληρώσει εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς τους μέσω των ΕΛΤΑ.
Σημειώνεται πως στην περίπτωση που η εξόφληση δεν είχε καταχωρισθεί στο μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ πριν από την έκδοση του νέου λογαριασμού, ο μόνος τρόπος για να τους πιστωθεί εκ νέου η έκπτωση ήταν να προσκομίσουν την απόδειξη πληρωμής στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ.

Θέμα ημερών η εξόφληση της ΔΕΗ  

Πάντως, ήδη τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν ξεκινήσει την αποπληρωμή των οφειλών, καθώς τη Δευτέρα 21/5 τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κατέβαλαν στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού 22,5 εκατομμύρια ευρώ.
Τα χρήματα αυτά προήλθαν από την αποπληρωμή από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, μέρους της αποζημίωσης που δικαιούνται τα ΕΛΤΑ για την παροχή της καθολικής υπηρεσίας της προηγούμενης τριετίας.
Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω ποσό αφορούσε το 2013 και το πρώτο εξάμηνο του 2014.
Επίσης, σύμφωνα με πηγές των ΕΛΤΑ, εντός του επόμενου 10ημέρου θα εξοφληθεί και το υπόλοιπο των 50 εκατομμυρίων, καθώς στο χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει αναμένεται να υπογραφεί νέα υπουργική απόφαση από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, για την άμεση καταβολή του αντίστοιχου ποσού στο πλαίσιο της παροχής της καθολικής υπηρεσίας παρελθόντων ετών.  

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης