Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dombrovskis: Η Ιταλία πρέπει να περιορίσει το χρέος της - Τα κόκκινα δάνεια επιβαρρύνουν την κερδοφορία των τραπεζών

Dombrovskis: Η Ιταλία πρέπει να περιορίσει το χρέος της - Τα κόκκινα δάνεια επιβαρρύνουν την κερδοφορία των τραπεζών
Η Κομισιόν τονίζει την ανάγκη περαιτέρω μείωση του χρέους της Ιταλίας
Την ανάγκη περαιτέρω μείωση του ιταλικού χρέους επισημαίνει η Κομισιόν στη νέες συστάσεις για τις ευρωπαϊκές χώρες.
«Η Ιταλία πρέπει να συνεχίσει να μειώνει το χρέος της» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis, ενώ συνέστησε μείωση του δομικού ελλείμματος κατά 0,6 ποσοστιαίες μονάδες το επόμενο έτος.
Στις ετήσιες συστάσεις, η Επιτροπή δήλωσε ότι «οι κίνδυνοι για τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα παραμένουν υψηλοί, καθώς το διαρθρωτικό πρωτογενές πλεόνασμα είναι ανεπαρκές για να επιφέρει ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους».
«Η μακροπρόθεσμη δημοσιονομική βιωσιμότητα αποδυναμώνεται εξαιτίας των πρόσφατων μέτρων πολιτικής και των δυσμενών δημογραφικών τάσεων» επισημαίνει η Κομισιόν, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε αντιστροφή των συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων θα οδηγήσει σε αύξηση του χρέους.
Μια επικείμενη συρρίκνωση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα μπορούσε επίσης να κοστίσει ακριβά στη Ρώμη: «Μπορεί να προκύψουν κίνδυνοι αν αντιστραφεί η σημερινή διευκολυντική νομισματική πολιτική» αναφέρει η Κομισιόν.

Moscovici: Προς το συμφέρον της Ιταλίας η μείωση του χρέους 

Στην ιταλική οικονομία αναφέρθηκε και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, επισημαίνοντας ότι οι προκλήσεις πρέπει να απαντηθούν.
«Όσον αφορά το χρέους, ως φίλος της χώρας νομίζω ότι θα πρέπει να μειωθεί για ένα απλό λόγο: είναι σημαντικό για το μέλλον της Ιταλίας και των Ιταλών».
Αναφερόμενος στη νέα ιταλική κυβέρνηση, ο Moscovici τόνισε ότι η Κομισιόν θα συνεργαστεί με την επόμενη ιταλική κυβέρνηση και με όλες τις άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.
«Προσβλέπουμε σε εποικοδομητική συνεργασία βασισμένη στο διάλογο, τον σεβασμό και την κατανόηση» επεσήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης