Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Χάος στην μετοχή της Folli Follie - Πτώση -17% στα 6,39 ευρώ, στο σκοτάδι παραμένουν οι επενδυτές

tags :
Χάος στην μετοχή της Folli Follie - Πτώση -17% στα 6,39 ευρώ, στο σκοτάδι παραμένουν οι επενδυτές
Ο όγκος ανέρχεται στις 276 χιλ. τεμάχια και το ενδιαφέρον έχει στραφεί στην αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI και στις εκροές που υπάρχουν λόγω αφαίρεσης της μετοχής από τον Greece Standard
(upd5) Κατκρημνίστηκε για μια ακόμη συνεδρίαση η μετοχή της Folli Follie με αποτέλεσμα να κλείσει με απώλειες -17% στα 6,39 ευρώ με την κεφαλαιοποίηση 428 εκατ.
Ο όγκος συναλλαγών στα 440 χιλιάδες μετοχές.

Από την άλλη η διοίκηση εξακολουθεί να έχει στο σκοτάδι την επενδυτική κοινότητα και να μην έχει κάνει κάποια ενημέρωση αναφορικά με τα ταμειακά διαθέσιμα, για τα οποία το Bankingnews από την πρώτη στιγμή έγραψε πως είναι το πιο κρίσιμο στοιχείο που αμφισβητείται.
Και αυτό γιατί αν υπάρχουν τα χρήματα και σε συνδυασμό με την αξία της DuFry πληρώνονται οι δανειστές του ομίλου.
Όμως οι απαντήσεις έχουν ήδη αργήσει και οι επενδυτές γίνονται ξανά επιφυλακτικοί.
Σημειώνεται πως τα short του fund ΟASIS μειώθηκαν αλλά δεν έκλεισαν.
Η αποτίμηση ανέρχεται στα 476 εκατ. ευρώ.
To σημερινό ρεπορτάζ του Bankingnews αποτυπώνει τους λόγους για τους οποίους επενδυτές και στελέχη της αγοράς είναι ανήσυχα.
Όπως αναφέρει είκοσι σχεδόν ημέρες έχουν περάσει από την δημοσιοποίηση της έκθεσης της QCM από για την Folli Follie στην οποία αμφισβητεί την ορθότητα των οικονομικών της μεγεθών και η εταιρεία δεν έχει δώσει ακόμη στοιχεία για το ταμείο της.
Στελέχη της αγοράς επισημαίνουν ότι είναι λογικό να μην μπορεί να δώσει πληροφορίες για τις πωλήσεις στην Κίνα, αλλά τα τραπεζικά έγγραφα, τις αποδείξεις του ταμείου που έκλεισαν τον ισολογισμό 2017 θα μπορούσαν να έχουν παρουσιαστεί.
Τα σενάρια που κυκλοφορούν στην αγορά είναι πολλά:
Όπως για παράδειγμα ότι δεν υπάρχουν στο ταμείο όσα υποστηρίζει η εταιρεία ή ότι ενδεχομένως είναι τοποθετημένα σε προϊόντα που δεν μπορούν άμεσα να ρευστοποιηθούν (όπως bitcoin ή σε τίτλους χαμηλής ρευστότητας).
Η Καθυστέρηση πάντως στην προσκόμιση των στοιχείων και το όργιο φημών περί προθεσμίας που έχει τεθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την προσκόμιση των στοιχείων, έχουν πυροδοτήσει εκ νέου τα σενάρια περί αναστολής της διαπραγμάτευσης της μετοχής.
Αν και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης έχει ξεκαθαρίσει ότι η μετοχή δεν θα μπορούσε να μπει σε αναστολή καθώς τότε θα δημιουργούνταν μεγαλύτερες εμπλοκές στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι το ενδεχόμενο αυτό είναι πολύ κοντά.
Το θέμα έχει λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας και των δηλώσεων της μεγαλομετόχου της Fosun International.
H Fosun αν και αρχικά στήριξε τη συμμετοχή της ανεβάζοντας το ποσοστό που διακρατεί από το 13,89% στο 16,37%, εμφανίζεται τώρα επιφυλακτική.
Ο Κιάν Τζιανόνγκ, ανώτερος αντιπρόεδρος της Fosun International, ο οποίος είναι επίσης μη εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου Folli Follie, όταν ρωτήθηκε από το Bloomberg για το τι συμβαίνει με την ελληνική εταιρεία, δήλωσε ότι η Fosun σκοπεύει να διαφυλάξει τα συμφέροντά της ως μετόχου, ενώ αναμένει τα αποτελέσματα του ελέγχου της Folli Follie, που διεξάγεται από την Ernst & Young.
Λίγα 24ωρα νωρίτερα, ο Κιάν Τζιανόνγκ είχε παραδώσει στη διοίκηση της Folli Follie επιστολή του ομίλου τους, ζητώντας «εξηγήσεις και άμεσες διευκρινίσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης