Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

ΑΧΑ Ασφαλιστική: Σεισμός στο Μουσείο

tags :
ΑΧΑ Ασφαλιστική: Σεισμός στο Μουσείο
Μία πρωτοποριακή ψηφιακή έκθεση για τον σεισμό από την ΑΧΑ και το Μουσείο Γουλανδρή

Στις 22 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ψηφιακής έκθεσης «Σεισμός στο Μουσείο», μιας πρωτότυπης εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας για την κατανόηση και πρόληψη του φυσικού φαινομένου του σεισμού από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και την ΑΧΑ Ασφαλιστική.
Οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορέσουν να μάθουν περισσότερα για τον σεισμό μέσα από διαδραστικές εφαρμογές και καινοτόμες μεθόδους υψηλής τεχνολογίας. Μοναδικά μοντέλα υδρογείων που δίνουν πληροφορίες για τους σεισμούς, εκπαιδευτικά βίντεο που παρουσιάζουν σημαντικούς σεισμούς του ελλαδικού χώρου από το 1900 έως σήμερα, live μετάδοση σεισμικών δονήσεων σε πραγματικό χρόνο είναι μερικά από τα εκθέματα. Η διαδραστική εμπειρία της έκθεσης συμπληρώνεται με τη «σεισμική τράπεζα» και την καρέκλα της «εικονικής πραγματικότητας», αλλά και τις εφαρμογές «Σεισμός στην Πόλη» και «Γίνε Σεισμοειδικός», μέσα από τις οποίες το κοινό θα ενημερώνεται σχετικά με το πώς μπορεί να προστατεύεται την ώρα του σεισμού. Η έκθεση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, αλλά επικεντρώνεται κυρίως σε παιδιά 8-15 ετών.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης των εγκαινίων, ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΧΑ, κ. Ερρίκος Μοάτσος υπογράμμισε πως η χώρα μας είναι μία ιδιαίτερα σεισμογενής περιοχή, καθώς συγκεντρώνει το 50% της σεισμικής ενέργειας της Ευρώπης. Ως εκ τούτου η ενημέρωση των πολιτών, προκειμένου αυτοί να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο που διατρέχουν, είναι καθοριστικής σημασίας και η ΑΧΑ, συναισθανόμενη τον ρόλο της ως σύμμαχος και συνοδοιπόρος του πολίτη, αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή. «Σήμερα εγκαινιάσαμε μία σπουδαία έκθεση για τον σεισμό, με στόχο να συνεισφέρουμε μέσω της ενημέρωσης στην προστασία των πολιτών, κυρίως των παιδιών, για αυτό το τόσο σημαντικό φαινόμενο που αφορά στη χώρα μας», υπογράμμισε ο κ. Μοάτσος.
Στη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο καθηγητής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Γιώργος Γκαζέττας, αναφέρθηκε στη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα της αντισεισμικής προστασίας στη χώρα μας και καλωσόρισε τη διοργάνωση της έκθεσης ως μία πρωτοβουλία που «θα συμβάλει σημαντικά στην εκπαίδευση των νέων σχετικά με την έννοια του σεισμού, τη συμπεριφορά των κτηρίων και τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου».
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας από τον Μάιο του 2018 έως τον Ιούνιο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης