Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Εμπόδιο η πολιτική αβεβαιότητα για την περαιτέρω μείωση των NPLs στην Ιταλία

tags :
Fitch: Εμπόδιο η πολιτική αβεβαιότητα για την περαιτέρω μείωση των NPLs στην Ιταλία
Η πρόσφατη πολιτική αβεβαιότητα και η μειωμένη εμπιστοσύνη των επενδυτών αναμένεται να εμποδίσει την περαιτέρω μείωση των NPLs στην Ιταλία, σύμφωνα με τη Fitch Ratings
Η πτώση της επενδυτικής εμπιστοσύνης στην Ιταλία, ως αποτέλεσμα της πολιτικής αβεβαιότητας, αναμένεται να αποτελέσει εμπόδιο για την περαιτέρω υποχώρηση του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) και να αυξήσει το κόστος (μέσω του δανεισμού) για τα αποθεματικά των εγχώριων τραπεζών, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings.
Όπως σημειώνει ο αμερικανικός οίκος, η εμπιστοσύνη των αγορών στην Ιταλία φαίνεται να έχει εξασθενήσει, καθώς ο συνασπισμός του Κινήματος Πέντε Αστέρων και της Λέγκας του Βορρά δημοσιοποίησε προτάσεις οι οποίες, εάν εφαρμοστούν πλήρως, θα είχαν σημαντική επίδραση στα δημόσια οικονομικά και τον τραπεζικό κλάδο.
Ενδεικτικά, τα spreads στα ιταλικά κρατικά ομόλογα διευρύνθηκαν, ενώ η μεταβλητότητα των τοπικών χρηματιστηριακών αγορών αυξήθηκε.
Η εξυγίανση του ιταλικού τραπεζικού τομέα επιταχύνθηκε κατά το περασμένο έτος, με τον όγκο των NPLs να υποχωρεί σε 167 δισεκ. ευρώ στα τέλη του 2017, ήτοι 9% επί του συνόλου των ακαθάριστων δανείων (στο 4% ο μέσος όρος της Ε.Ε.), από την επίδοση-ρεκόρ των 203 δισεκ. τον Απρίλιο 2017.
Επίσης, τους τελευταίους μήνες, ουκ ολίγες ιταλικές τράπεζες ανακοίνωσαν σχέδια για επιτάχυνση της μείωσης των επισφαλών δανείων.



Διαβάστε : DBRS: Περαιτέρω μείωση στα NPLs των ιταλικών τραπεζών, το 2017 - Αναγκαία και νέα μέτρα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης