Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων ΗΠΑ - Στο 3,02% το 10ετές

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων ΗΠΑ - Στο 3,02% το 10ετές
Υποχωρούν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στα ασφαλή καταφύγια
Υποχωρούν σήμερα (23/5/2018) οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στα ασφαλή καταφύγια, στον απόηχο σχολίων του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, που πυροδότησαν εκ νέου ανησυχίες σχετικά με έναν εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, που θα μπορούσε να πλήξει την παγκόσμια ανάπτυξη.
Ο Trump δήλωσε σήμερα πως θα μπορούσε να υπάρξει μια αλλαγή κατεύθυνσης στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα, τονίζοντας ότι η σημερινή διαδρομή δείχνει «πάρα πολύ δύσκολη για να πετύχει» και ότι οποιαδήποτε πιθανή συμφωνία χρειάζεται «μια διαφορετική δομή».
Η δήλωση του Trump ήρθε εν μέσω των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, με τους αναλυτές να φοβούνται έναν εμπορικό πόλεμο, παρόλο που η ένταση δείχνει να έχει μετριαστεί.
Χθες, ο Trump δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τις πρόσφατες εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι ήταν «μια αρχή».
Εν τω μεταξύ, περαιτέρω πιέσεις ασκεί και η επίμονη αβεβαιότητα γύρω από την προγραμματισμένη σύνοδο κορυφής ανάμεσα στον Trump και τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong un.
Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος συνεχίζει τις προετοιμασίες του για την πολυαναμενόμενη συνάντηση, προειδοποιώντας όμως ότι είναι έτοιμος να την ακυρώσει ή να την αναβάλει αν δεν εκπληρωθούν ορισμένες προϋποθέσεις.
Περί τις 17:30, η απόδοση του 10ετούς υποχωρούσε στο 3,02%, απομακρυνόμενη αρκετά από το υψηλό επτά ετών του 3,125% που είχε «αγγίξει» ενδοσυνεδριακά την περασμένη Παρασκευή (18/5).


Σημειώνεται ότι η απόδοση του 10ετούς έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 60 μονάδων βάσης από τον Ιανουάριο, εν μέσω αυξημένων προσδοκιών για μια άνοδο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, που θα μπορούσε να επιτρέψει στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) να προβεί σε μια πιο «επιθετική» σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.
Οι επενδυτές αναμένουν σήμερα με ενδιαφέρον τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, τα οποία αναμένεται να δείξουν ότι η κεντρική τράπεζα βρίσκεται σε τροχιά να προβεί σε μια νέα αύξηση των επιτοκίων κατά τη συνεδρίαση του Ιουνίου, τη δεύτερη για το 2018.
Η απόδοση του 2ετούς σημειώνει πτώση στο 2,56%, ενώ του 30ετούς διαμορφώνεται στο 3,17%.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης