Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Erdogan καλεί τους Τούρκους να μην ανταλλάξουν τη λίρα με ξένο νόμισμα

tags :
Ο Erdogan καλεί τους Τούρκους να μην ανταλλάξουν τη λίρα με ξένο νόμισμα
Κάλεσμα Erdogan στους πολίτες: Μην ανταλλάξετε τη λίρα με ξένο νόμισμα 
Να μην ανταλλάξουν την τουρκική λίρα με ξένα νομίσματα κάλεσε τους πολίτες της χώρας του ο Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, εν μέσω ισχυρών πιέσεων για το τουρκικό νόμισμα.
Παράλληλα, σε σημερινές (23 Μαΐου 2018) του δηλώσεις, υπογράμμισε ότι η αδυναμία του τουρκικού νομίσματος «δεν αντικατοπτρίζεται από τα θεμελιώδη μεγέθη» της τοπικής οικονομίας, εννοώντας μεταξύ άλλων την υψηλή ανάπτυξη των τελευταίων ετών.
Νωρίτερα σήμερα, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να στηρίξει τη λίρα, η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας προχώρησε σε πρωτοφανή αύξηση του επιτοκίου διευκόλυνσης χρηματοδότησης (Late Liquidity Rate), κατά 300 μονάδες βάσης, στο 16,5%.
Σε ό,τι αφορά στο επιτόκιο επαναγοράς μιας εβδομάδας (One-Week Repo), διατηρήθηκε στο 8%, ενώ το επιτόκιο δανεισμού μιας ημέρας (Overnight Borrowing Rate) παρέμεινε στο 7,25%.
Στον απόηχο της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής, η τουρκική λίρα καταγράφει «ράλι» άνω του 2% έναντι του δολαρίου Η.Π.Α..
Σε μήνυμά του μέσω Twitter, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Mehmet Simsek, ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα απολαμβάνει την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης «προκειμένου να κάνει ότι χρειαστεί για να σταματήσουν την πτώση της λίρας και να σταθεροποιήσουν την ισοτιμία».
«Διορθώσαμε προβλήματα και στο παρελθόν, θα το ξανακάνουμε», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης