Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για Folli Follie: Δεν περιμένουμε απαντήσεις - Έχει φύγει από εμάς η υπόθεση

tags :
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για Folli Follie: Δεν περιμένουμε απαντήσεις - Έχει φύγει από εμάς η υπόθεση
Επ. Κεφαλαιαγοράς για Folli Follie: Δεν περιμένουμε απαντήσεις - Έχει φύγει από εμάς η υπόθεση
Πίσω τα μαζεύει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τα περί προσκόμισης στοιχείων από την πλευρά της Folli Follie για τα ταμειακά διαθέσιμα της, που είναι και το πιο κρίσιμο στοιχείο το οποίο αμφισβητείται.
Κύκλοι της Επιτροπής αναφορικά με την υπόθεση της Folli Follie δηλώνουν ότι «δεν περιμένουμε απαντήσεις, έχει φύγει από εμάς η υπόθεση.
Αναμένουμε τα στοιχεία του ελέγχου που έχει ξεκινήσει η Ernst&Young».
Οι διαρροές προκαλούν νέα αναστάτωση στην αγορά, η οποία ανέμενε την προσκόμιση των στοιχείων της Folli Follie, προκειμένου να αποδειχτεί αν τελικά στο ταμείο υπάρχουν τα 446 εκατ. ευρώ,  που παρουσίασε ο αντιπρόεδρος του Ομίλου Τζώρτζης Κουτσολιούτσος στην τελευταία τηλεφωνική διάσκεψη με τους αναλυτές.
Η ξαφνική αλλαγή στάση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία υποστηρίζει ότι «έχει φύγει από εμάς η υπόθεση και δεν περιμένουμε απαντήσεις», προκαλεί χάος στην αγορά, με την μετοχή της Folli Follie χτες (22/5) να κατακρεμνίζεται, κλείνοντας με απώλειες -17% στα 6,39 ευρώ.
H ελεύθερη πτώση για τη μετοχή συνεχίστηκε και στη σημερινή συνεδρίαση (24/5), με την υποχώρηση να φθάνει στο 24,88% και τη μετοχή να διαμορφώνεται στα 4,88 ευρώ και την κεφαλαιοποίηση να υποχωρεί περαιτέρω στα 321 εκατ. ευρώ

Η επενδυτική κοινότητα συνεχίζει να παραμένει στο σκοτάδι σχετικά με το αν υπάρχουν χρήματα και πόσα στο ταμείο της Folli Follie, με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αφενός μεν να θεωρεί ότι έχει εκτελέσει το έργο της και δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνει σχετικά με την υπόθεση που έχει συγκλονίσει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες το Χρηματιστήριο και αφετέρου να αρνείται κατηγορηματικά τα όσα ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες ότι έχει δοθεί προθεσμία στην διοίκηση του Ομίλου για την Παρασκευή 25 Μαϊου) να φέρει τα έγγραφα που θα αποδεικνύουν την ορθότητα των οικονομικών της στοιχείων.
Η νέα αυτή εξέλιξη στην υπόθεση της Folli Follie ενισχύει τα σενάρια που κυκλοφορούν έντονα στην αγορά τις τελευταίες ημέρες ότι είτε δεν υπάρχουν στο ταμείο όσα υποστηρίζει η εταιρεία ή ότι ενδεχομένως είναι τοποθετημένα σε προϊόντα που δεν μπορούν να ρευστοποιηθούν άμεσα (όπως bitcoin ή σε τίτλους χαμηλής ρευστότητας).
Η σιωπή που επικρατεί από την πλευρά της Folli Follie έχει προκαλέσει επίσης στροφή 180 μοιρών της Fosun, η οποία έθεσε κρίσιμα ερωτήματα στην διοίκηση Folli Follie σχετικά με τις κατηγορίες του αμερικανικού fund QCM.
Η αλλαγή αυτή της στάση του κινέζικου Ομίλου χαρακτηρίστηκ ως άρση της εμπιστοσύνης στη διοίκηση της Folli Follie, στην οποία μέχρι πρόσφατα παρείχε την αμέριστη στηριξης της.
Ο κινέζικος Όμιλος, που μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από την έκθεση της QCM έσπευσε να αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Folli Follie από το 13,89% στο 16,37%, κίνηση που ερμηνεύτηκε από την αγορά ως στήριξη στην εταιρεία, έρχεται τώρα να ζητήσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες που διατυπώνονται.
Θα δοθούν εξηγήσεις;
Κανείς δεν γνωρίζει.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης