Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο χρηματιστήριο της Σαγκάης θα εισαχθεί η Foxconn Industrial Internet

tags :
Στο χρηματιστήριο της Σαγκάης θα εισαχθεί η Foxconn Industrial Internet
Στις κινεζικές χρηματιστηριακές αγορές εισέρχεται η Foxconn Industrial Internet, θυγατρική του κινεζικού γίγαντα 
Την πρόθεσή της να εισαχθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στις χρηματιστηριακές αγορές της Σαγκάης γνωστοποίησε η Foxconn Industrial Internet (FII), θυγατρική του κινεζικού τεχνολογικού γίγαντα Foxconn.
Η αρχική δημόσια προσφορά (Initial Public Offering, IPO) αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη που έχει λάβει χώρα στην Κίνα τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς αποσκοπεί στη συγκέντρωση 27,1 δισεκ. γιούαν (περίπου 4,3 δισεκ. δολάρια ΗΠΑ), μέσω της διάθεσης 1,97 δισεκατομμυρίων μετοχών στο επενδυτικό κοινό.
Η IPO είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στην Κίνα την τελευταία δεκαετία, πίσω από την China State Construction Engineering (7,9 δισεκ. δολάρια), την China Railway Construction (5,7 δισεκ. δολάρια) και την Guotai Junan Securities (4,8 δισεκ. δολάρια).
Το προαναφερθέν ποσό αποτελεί το 10% της αξίας της εταιρείας, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του CNBC.
Να σημειωθεί ότι μεταξύ των πελατών της FII περιλαμβάνονται οι Amazon, Apple, Cisco, Dell, Huawei και Lenovo.

Υποχώρηση των κερδών για τη Foxconn Technology Group το α’ 3μηνο 2018

Πτώση της τάξεως του 15% κατέγραψαν -σε ετήσια σύγκριση- τα καθαρά κέρδη της Foxconn Technology Group (ή Hon Hai Precision Industry) το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς η μεγαλύτερης πελάτης της τεχνολογικής εταιρείας, η Apple, παρουσίασε μετριοπαθή αύξηση στις πωλήσεις του δημοφιλούς μοντέλου «iPhone».
Τα καθαρά κέρδη της Foxconn διαμορφώθηκαν σε 24,1 δισεκ. δολάρια Ταϊβάν (περίπου 809 εκατ. δολάρια) για το τρίμηνο, ενώ τα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο, ανήλθαν σε ένα (1) τρισεκ. δολάρια Ταϊβάν, έναντι 975 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Η Foxconn είναι μία εκ των μεγαλύτερων κατασκευαστριών ηλεκτρονικών εξαρτημάτων στον κόσμο, με την εταιρεία να βασίζεται κατά πολύ στην κολοσσιαία Apple.
Ενδεικτικά, για το σύνολο του περασμένου έτους, το 54% των συνολικών εσόδων αφορούσε τη μεγαλύτερη εταιρεία του κόσμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης