Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιατί οι εξελίξεις των επόμενων μηνών δεν θα ευνοήσουν τον Τσίπρα; - Οι αγορές δεν θέλουν κλείσιμο της ψαλίδας με την ΝΔ

Γιατί οι εξελίξεις των επόμενων μηνών δεν θα ευνοήσουν τον Τσίπρα; - Οι αγορές δεν θέλουν κλείσιμο της ψαλίδας με την ΝΔ
Η βασική ανησυχία είναι μήπως ο Τσίπρας στην προσπάθεια του να κλείσει η ψαλίδα με την ΝΔ αρχίσει να μοιράζει και να αθετεί συμφωνίες
Οι εξελίξεις των επόμενων μηνών δεν θα ευνοήσουν τον Τσίπρα και την κυβέρνηση του.
Στα βασικά μέτωπα τα οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πολιτικά ο Τσίπρας ο έλληνας πρωθυπουργός θα υποστεί ήττες.
Στο χρέος είναι βέβαιο ότι στην καλύτερη περίπτωση θα δοθεί τμηματικά και με ανταλλάγματα.
Το ΔΝΤ θα παραμείνει – είναι μάλλον απίθανη η ECCL η προληπτική πιστωτική γραμμή –
Οι συντάξεις θα μειωθούν και η λιτότητα θα συνεχιστεί.
Οι πειραματισμοί εξόδου της Ελλάδος στις αγορές θα τελούν υπό την αίρεση των συνθηκών στις αγορές ομολόγων.
Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν μπορεί και δεν έχει την δυνατότητα να αλλάξει τις πολιτικές εξελίξεις καθώς όλες οι παράμετροι που θα μπορούσαν να επιδράσουν…είναι αρνητικοί.
Όμως όπως αναφέρουν ορισμένοι παράγοντες ξένων οίκων η βασική ανησυχία των αγορών είναι να μην κλείσει η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν υπονοούν ότι ανησυχούν για την πολιτική διάσταση του κλεισίματος της ψαλίδας αλλά για τις μεθόδους που μπορεί να χρησιμοποιηθούν.
Η βασική ανησυχία είναι μήπως ο Τσίπρας στην προσπάθεια του να κλείσει η ψαλίδα με την ΝΔ αρχίσει να μοιράζει και να αθετεί συμφωνίες γνωρίζοντας ότι είναι χαμένος και πάει στην αντιπολίτευση οπότε να προσπαθήσει να μειώσει την διαφορά με την ΝΔ αντισυμβατικές και ενάντια στην πολύχρονη προσπάθεια των ελλήνων.
Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δίνει απάντηση σε αυτό το ερώτημα.
Ο Τσίπρας δεν θα πέσει στην παγίδα να μοιράζει εις βάρος της μεγάλης προσπάθειας που έκανε ώστε να σταθεροποιήσει την οικονομία.
Ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο Τσίπρας δεν μπορεί να μην αποτιμήσει τις ευρωεκλογές του 2019 όπου λογικά θα υποστεί την ψήφο διαμαρτυρίας και θα χάσει με μεγάλη διαφορά από την ΝΔ.
Με ένα καταγεγραμμένο εκλογικό αποτέλεσμα αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ πως θα πάει αργότερα στις βουλευτικές εκλογές;
Υπάρχει μια παράμετρος που στον ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν πολύ σοβαρά και ίσως αυτός είναι ο λόγος που θα εξαντληθούν τα συνταγματικά περιθώρια για βουλευτικές εκλογές.
Ο λόγος αυτός είναι ο κίνδυνος η ΝΔ ερχόμενη στην εξουσία να επιχειρήσει να εκδικηθεί τον ΣΥΡΙΖΑ με προσφυγή στην δικαιοσύνη για πολλές υποθέσεις.
Ο κίνδυνος πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βρεθούν εκτεθειμένοι και υπόλογοι στην δικαιοσύνη έστω και από εκδίκηση της ΝΔ είναι μια παράμετρος που δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί ως δυνητικός κίνδυνος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης