Τελευταία Νέα
Οικονομία

Kazimir (ΥΠΟΙΚ Σλοβακίας): Μην περιμένετε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα για το ελληνικό χρέος στο σημερινό (24/5) Eurogroup

Kazimir (ΥΠΟΙΚ Σλοβακίας): Μην περιμένετε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα για το ελληνικό χρέος στο σημερινό (24/5) Eurogroup
Μην περιμένετε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα για το ελληνικό χρέος στο σημερινό (24/5/2018) Eurogroup, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας
Μην περιμένετε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα για το ελληνικό χρέος στο σημερινό (24/5/2018) Eurogroup, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Peter Kazimir, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
«Δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με την Ελλάδα, ο Kazimir χαρακτηριστικό ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπάρχει στο τραπέζι μια τεχνική συμφωνία.
«Αυτό που πρέπει να παραδοθεί είναι η εφαρμογή των προηγούμενων ενεργειών», τόνισε ο ίδιος.
«Όσο για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), αυτή η ιστορία εξακολουθεί να ξετυλίγεται.
Θα δούμε», υπογράμμισε ο σλοβάκος υπουργός Οικονομικών.
ναφερθείς στην Ιταλία, ο Kazimir τόνισε ότι η πολιτική κατάσταση στη χώρα δεν τον κρατά ξύπνιο τη νύχτα... προς το παρόν.
«Ελπίζω ειλικρινά ότι η νέα ιταλική κυβέρνηση δεν θα αγνοήσει τους κανόνες, παίρνοντας “όμηρο” την Ευρωζώνη για χάρη προεκλογικών δεσμεύσεων.
Αυτό θα ήταν μια πολύ ριψοκίνδυνη κίνηση», δήλωσε ο Kazimir.
«Σε περίπτωση που αποφασίσουν διαφορετικά και προχωρήσουν αντ’ αυτού σε μια “αποστολή αυτοκτονίας”, πηδώντας από το πλοίο, ας είναι... αλλά επιτρέψτε μου να είμαι σαφής, δεν είμαστε μόνοι πάνω στο πλοίο!», συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας.
«Η Ευρωζώνη χρειάζεται μια κοινή και αμοιβαία συνεργασία, συνεργασία αφιερωμένη στις μεταρρυθμίσεις και στην υλοποίηση τέτοιων μεταρρυθμίσεων... το συντομότερο δυνατόν», τόνισε ο ίδιος.
Σχετικά με τη μεταρρύθμιση της Οικονομικής Νομισματικής Ένωσης, ο Kazimir δήλωσε ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχουμε μια ξεκάθαρη κατεύθυνση για το πού οδεύουμε και το πότε θέλουμε να φτάσουμε εκεί... αυτό είναι που μπορούμε να παραδώσουμε τον Ιούνιο», ενώ αναφερθείς στη μεταρρύθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) τόνισε ότι θα συμβεί παρά την πολυπλοκότητα του θέματος και τις αποκλίνουσες απόψεις.
«Θα φτάσουμε εκεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης