Τελευταία Νέα
Διεθνή

Constancio (ΕΚΤ): Τα αμερικανικά ομόλογα είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις αγορές αυτή τη στιγμή

Constancio (ΕΚΤ): Τα αμερικανικά ομόλογα είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις αγορές αυτή τη στιγμή
Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Vitor Constancio, εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία των αμερικανικών ομολόγων
Την έντονη ανησυχία για ενδεχόμενη διόρθωση στις αγορές εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Vitor Constancio, αναφερόμενος στη ετήσια έκθεση για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα (FSR).
«Το βασικό ρίσκο στη FSR είναι μια διόρθωση στις χρηματοπιστωτικές αγορές, κυρίως στην αγορά ομολόγων» δήλωσε στο CNBC και πρόσθεσε ότι αυτό πιθανότητα θα προέλθει από τις ΗΠΑ, όπου οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων αυξήθηκαν αγγίζοντας το 3%.
«Αυτό βέβαια έχει επιπτώσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες του δολαρίου κάτι που με τη σειρά του θα επηρεάσει τις αναδυόμενες αγορές.
Αυτό είναι ο βασικός κίνδυνος για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα παγκοσμίως, με επιπτώσεις και στην ευρωζώνη» πρόσθεσε.
Ένα ισχυρότερο δολάριο σημαίνει πιο υψηλά κόστη δανεισμού και χρηματοδότησης για τις αναδυόμενες αγορές, κυρίως για εκείνες με μεγάλο αριθμό ομολόγων που είναι συνδεδεμένα με το δολάριο.
Και οι επενδυτές φοβούνται ότι το sell off στις αναδυόμενες αγορές αποδιοργανώνει το στόρι της παγκόσμιας ανάπτυξης του περασμένου έτους.
«Ανησυχούμε ότι όλο αυτό μπορεί να προκαλέσει χρηματοπιστωτική αστάθεια» δήλωσε ο Constancio.
«Ευτυχώς», πρόσθεσε, «η κατάσταση στην ευρωζώνη είναι πολύ πιο ανθεκτική από οποιαδήποτε στιγμή πριν από την κρίση».
Όσον αφορά την Ιταλία, ο Constancio επεσήμανε «ελπίζω ότι η Ιταλία θα συνεχίσει να σέβεται τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρώπης, διότι τελικά είναι προς το συμφέρον της.
Διαφορετικά, οι αγορές θα συνεχίσουν να αντιδρούν όπως έχουν αντιδράσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης