Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Πρόγραμμα περιβαλλοντικής υπευθυνότητας από την ΙΟΝ

tags :
Πρόγραμμα περιβαλλοντικής υπευθυνότητας από την ΙΟΝ
Πρόγραμμα περιβαλλοντικής υπευθυνότητας από την ΙΟΝ
Το σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης εφαρμόζεται και πιστοποιείται κατά το πρότυπο ISO 14001, εδώ και 12 χρόνια.
Αφορά στη διαχείριση αποβλήτων, εκπομπών ρύπων και στην ανάπτυξη στρατηγικών μείωσης κατανάλωσης φυσικών πόρων με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Σημαντική βελτίωση παρατηρήθηκε σε πολλαπλούς τομείς στο διάστημα 2009 με 2017, όπως 40% μείωση ηλεκτρικής ενέργειας, 50% μείωση φυσικού αερίου, δραστική μείωση αποβλήτων που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ και 55% μείωση κατανάλωσης νερού.
Η επίτευξη των στόχων που θέτει η εταιρεία είναι αποτέλεσμα των διαφόρων συστημάτων διαχείρισης που εφαρμόζονται με συνέπεια και σχεδιασμό και αποτελούν έναν πολύ βασικό πυλώνα της Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΙΟΝ που σχετίζεται με το φυσικό περιβάλλον, διασφαλίζοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας.
Στο αμέσως επόμενο διάστημα, η εταιρεία θα επεκτείνει ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα περιβαλλοντικής υπευθυνότητας.
Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Βιοοικονομία του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και το Εργαστήριο Βιοοικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Κέντρο Αειφορίας (CSE) για το αναδυόμενο πεδίο της βιοικονομίας και τις δυνατότητες ανάδειξης νέων επιχειρηματικών μοντέλων και νέας αναπτυξιακής εθνικής στρατηγικής.
Η ΙΟΝ είναι μια αμιγώς ελληνική ανώνυμη εταιρεία, με 88 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα.
Με τρεις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής, περίπου 950 εργαζομένους και κύκλο εργασιών πάνω από 110 εκατ. ευρώ ετησίως, η ΙΟΝ κατατάσσεται στις 60 μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες. Η εταιρεία διαθέτει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 16 χώρες σε όλο τον κόσμο, την οποία αναπτύσσει συνεχώς δημιουργώντας νέες συνεργασίες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης