Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με πτώση έκλεισε το πετρέλαιο - «Έχασε» τα 80 δολάρια το Brent, πάνω από τα 70 δολάρια το αργό

tags :
Με πτώση έκλεισε το πετρέλαιο - «Έχασε» τα 80 δολάρια το Brent, πάνω από τα 70 δολάρια το αργό
Με υποχώρηση έκλεισαν οι τιμές του «μαύρου χρυσού»
Με πτώση της τάξεως του 1,6% έκλεισε τη σημερινή (24 Μαΐου 2018) συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη (New York Mercantile Exchange) η τιμή του σχιστολιθικού (αργού) πετρελαίου, στα 70,7 δολάρια ανά βαρέλι, εν μέσω ανησυχιών για μη επέκταση της συμφωνίας των μελών του Ο.Π.Ε.Κ. και της Ρωσίας για περικοπή της παραγωγής.
Σε ό,τι αφορά στο πετρέλαιο Brent (στο Intercontinental Exchange του Λονδίνου), τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) Ιουλίου 2018 έκλεισαν στα 79 δολάρια ανά βαρέλι, έπειτα από ημερήσια πτώση της τάξεως του 1%.
Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγικών Κρατών εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο να αυξήσει την παραγωγή του, προκειμένου να αντισταθμίσει την πτώση που σημειώνεται στις εξαγωγές της Βενεζουέλας και του Ιράν, μετά τον Ιούνιο του 2018.
Κατά τον τελευταίο μήνα, η παραγωγή της Βενεζουέλας έχει υποχωρήσει στα 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευεταίων δεκαετιών, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι οι εξαγωγές θα μπορούσαν να υποχωρήσουν ακόμα περισσότερο εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν νέες κυρώσεις στη χώρα.
Παράλληλα, ορατό είναι το ενδεχόμενο η Ουάσιγκτον να ανακοινώσει νέες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, το οποίο παράγει το 4% του πετρελαίου παγκοσμίως, γεγονός που σημαίνει ότι οι περιορισμοί κατά της Τεχεράνης θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σημαντικό έλλειμμα στην ενεργειακή αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης