Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Netflix ξεπέρασε για πρώτη φορά τη Disney σε χρηματιστηριακή αξία!

tags :
Η Netflix ξεπέρασε για πρώτη φορά τη Disney σε χρηματιστηριακή αξία!
Συνέχεια το «ράλι» της Netflix στη Wall Street!
Η Netflix ξεπέρασε για πρώτη φορά τη Disney σε χρηματιστηριακή αξία, κατά τη διάρκεια της σημερινής (24 Μαΐου 2018) συνεδρίασης στη Wall Street, σε συνέχεια του «ράλι» εντός του τρέχοντος έτους!
Ειδικότερα, στις 22:40, η κεφαλαιοποίηση της Netflix ανέρχεται σε 153,4 δισεκ. δολάρια, έπειτα από ημερήσια άνοδο της τάξεως του 2,1%, ενώ, σε αντίθετο κλίμα, η μετοχή της Disney υποχωρεί κατά 0,9%, με τη χρηματιστηριακή αξία να φθάνει τα 151,6 δισεκ. δολάρια.
Για το σύνολο του τρέχοντος έτους, η μετοχή της Netflix έχει ενισχυθεί κατά 85%, έπειτα από συνολική άνοδο της τάξεως του 60% για το 2017!
Η εταιρεία παρουσίασε κέρδη ύψους 290,1 εκατ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2018, συνεχίζοντας για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο τις εντυπωσιακές οικονομικές επιδόσεις!
Τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 0,64 δολάρια ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων -σε έρευνα της FactSet- από πλευράς αναλυτών για επίδοση 0,63 δολαρίων ανά μετοχή.
Τα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο ανήλθαν σε 3,7 δισεκ. δολάρια, επίδοση σύμφωνη με τις εκτιμήσεις.
Παράλληλα, η δημοφιλής πλατφόρμα σειρών και ταινιών παρουσίασε 7,41 ενεργούς χρήστες για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, ξεπερνώντας κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη!
Για το δεύτερο τρίμηνο του 2018, η αμερικανική εταιρεία «βλέπει» έσοδα ύψους 3,93 δισεκ. δολαρίων.
Σε ό,τι αφορά στη Disney, παρουσίασε καθαρά κέρδη-μαμούθ, ύψους 2,94 δισεκ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με τα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο να ανέρχονται σε 14,55 δισεκ. δολάρια, έναντι 13,34 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Τα EBITDA διαμορφώθηκαν σε 1,84 δολάρια ανά μετοχή, έναντι επίδοσης 1,50 δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους.
Η βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων οφείλεται μεταξύ άλλων στην επιτυχία της σειράς «Black Panther».
Το τμήμα «Studio Entertainment» παρουσίασε άκρως ικανοποιητικά λειτουργικά κέρδη και έσοδα, ύψους 847 εκατ. δολαρίων και 2,19 δισεκ., αντίστοιχα.
Οι οικονομικές επιδόσεις ξεπέρασαν εύκολα τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σε έρευνα της FactSet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης