Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα για χειραγώγηση των τιμών του Bitcoin ξεκινά το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

tags :
Έρευνα για χειραγώγηση των τιμών του Bitcoin ξεκινά το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ
Έρευνα για χειραγώγηση των τιμών του Bitcoin από τις αμερικανικές αρχές
Ποινική έρευνα για χειραγώγηση των τιμών του Bitcoin ξεκινά το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Στην έρευνα θα συμβάλει η CFTC (Commodities and Futures Trading Commission), επισημαίνεται.
Νωρίτερα εντός του τρέχοντος έτους, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin είχε αναφέρει πως βασική ανησυχία της Ουάσινγκτον είναι να διασφαλίσει ότι τα ψηφιακά νομίσματα δεν χρησιμοποιούνται για παράνομες δραστηριότητες, ενώ κάλεσε τις χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Η.Π.Α. και να διαμορφώσουν ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για αυτά.
Από την πλευρά της, η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Christine Lagarde, δήλωσε ότι οι χώρες θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους κινδύνους και τα οφέλη που συνδέονται με την ανάπτυξη των κρυπτονομισμάτων καθώς θα αποφασίζουν εάν και πώς θα ρυθμίσουν τη συγκεκριμένη αγορά.
Οι τιμές των επικρατέστερων ψηφιακών νομισμάτων, στις 23:10:



Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς «εξαπάτησε» τους επίδοξους επενδυτές των ICOs

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission, SEC) έχει κρούσει ουκ ολίγες φορές τον κώδωνα τους κινδύνου για τις αρχικές προσφορές «μαρκών» (Initial Coin Offerings, ICOs), έχοντας, επίσης, μπλοκάρει ορισμένες εξ αυτών.
Ωστόσο, αυτή τη φορά πήγε ένα βήμα «παραπέρα».
Συγκεκριμένα, η SEC δημιούργησε τον ιστότοπο HoweyCoins.com, που υποτίθεται ότι προωθούσε μία ICO την οποία, μάλιστα, στηρίζαν και διάφοροι διάσημοι.
Επίσης, δημιούργησε ακόμη και τη φόρμα για την επένδυση.
Βέβαια, όταν ερχόταν οι χρήστες επέλεξαν την επένδυση επιλέγοντας «Buy Coins Now», μεταφέρθηκαν στον ιστότοπο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης